Afera “Snimak”: Na saslušanju i Đukanović

Dan
Afera “Snimak”: Na saslušanju i Đukanović

Podgorica - Premijer Crne Gore Milo Đukanović biće pozvan na saslušanje pred Anketni odbor Skupštine Crne Gore za rasvjetljavanje afere “Snimak”, potvrdio je predsjednik ovog skupštinskog tijela Koča Pavlović, prenose agencije.

Afera “Snimak” odnosi se na objavljivanje audio-snimaka sa sjednica organa vladajuće Demokratske partije socijalista na kojima je govoreno o upotrebi državnih resursa u stranačke svrhe, odnosno zapošljavanju po partijskoj pripadnosti.

Pavlović je rekao za podgorički “Dan” da će ovaj odbor početi sa radom narednih dana i da očekuje da će dobiti svu neophodnu logističku podršku od skupštinske administracije.

- Namjera je da se Anketni odbor konstituiše najkasnije do kraja ove sedmice kako bi odmah počeli sa radom i efikasno iskoristili kratak vremenski period koji im je Skupština stavila na raspolaganje - rekao je Pavlović.

On je najavio da će se Anketni odbor baviti glavnim aktrima afere “Snimak”, uključujući Đukanovića “kao osobu na vrhu piramide”.

Pavlović je naglasio da parlamentarna istraga koja predstoji u ovom trenutku predstavlja polovinu najvažnije evropske obaveze koju je Brisel prostavio pred Crnu Goru.

Prema odluci o formiranju, Anketni odbor ima na raspolaganju 45 dana za sprovođenje parlamentarne istrage, a nakon toga u roku od najviše od sedam dana treba da sačini izvještaj i dostavi ga Skupštini na usvajanje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana