Abazovićeva Ura optužuje Milovića da bezbjednosni sektor vraća na staro

Tanjug
Foto: Ilustracija

PODGORICA- Građanski pokret Ura, bivšeg premijera Dritana Abazovića, optužio je danas ministra pravde Andreja Milovića (PES) da bezbednosni sektor Crne Gore želi da vrati na staro i iz njega, kako navodi, isključi sve koji su doprinijeli istorijskim rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala u prethodnih godinu.

Milović je u intervjuu podgoričkoj Pobjedi rekao da Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) nije štitila nacionalne interese države, već je služila kao ispostava službi bezbjednosti van NATO sistema.

On je Abazovića optužio da je preko generalnog inspektora ANB-a Artana Kurtija u tu službu „sa ulice“ doveo desetine ljudi bez provera i profesionalne obrade.

Iz GP URA su rekli da intervju Milovića potvrđuje ono na šta su upozoravali.

"Da ima zadatak, isporučen od sponzora koje zastupa, da iz bezbjednosnog sektora isključi sve koji su doprinijeli istorijskim rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala u prethodnih godinu, a što su potvrdili i Evropska komisija i Stejt dipartment“, naveli su iz Ure.

Kako su naveli, Milovićev zadatak je da bezbjednosni sektor vrati na staro, da glavnu ulogu preuzmu kadrovi Demokratske partije socijalista, „radi nastavka kriminalnih aktivnosti koje su ih pratile u prethodnom periodu“.

"Zato i ne čude njegovi javni susreti sa licima koja na najbolji način odslikavaju trodecenijska nepočinstva u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju GP Ura, prenela je agencija Mina

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana