Abazović: Ustoličenje mitropolita Joanikija proteći će mirno

Srna
Abazović: Ustoličenje mitropolita Joanikija proteći će mirno

PODGORICA - Potpredsjednik Vlade Crne Gore za sektor bezbjednosti Dritan Abazović izjavio je da država garantuje da će sve proteći mirno 5. septembra na Cetinju tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, te da su državni organi apsolutno spremni da garantuju ustavna prava svim građanima.

Abazović je izrazio nadu da će svi subjekti društva dati tome doprinos.

“Oni koji žele da protestuju mogu da protestuju, ali na javan i miran način uz obavezu prijavljivanja skupa, što se do sada nije dešavalo, a, sa druge strane, ljudi motivisani religijskim slobodama mogu svoje obrede da obavljaju na način koji je bez restrikcija”, rekao je Abazović za Televiziju Crne Gore.

On je naveo da će službe bezbjednosti u narednom periodu imati više aktivnosti, među kojima su predstojeća posjeta turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana u petak, 27. avgusta, a potom 4. i 5. septembar na Cetinju.

Ustoličenje mitropolita Joanikija najavljeno je za 5. septembar u Cetinjskom manastiru u prisustvu Njegove svetosti patrijaha srpskog Porfirija i velikog broja zvanica iz zemlje i inostranstva.

Na Cetinju je juče održan protest protivnika ustoličenja vladike Joanikija u Cetinjskom manastiru, sa kojeg je poručeno da bi to bio “simbol pristanka na okupaciju”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana