Abazović: U Srebrenici se dogodio genocid

Tanjug
Abazović: U Srebrenici se dogodio genocid

PODGORICA - Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da se u Srebrenici dogodio genocid i poručio da onome ko to ne razumije "nije mjesto na državnim funkcijama".

- Vlada Crne Gore poštuje sve međunarodne presude. Oko ove teme nema diskusije. Ko ovo ne razumije - nije mu mjesto na državnim funkcijama. Okrenimo se budućnosti, čeka nas mnogo posla - napisao je Abazović na svom „Tviter“ profilu.

Crnogorska opozicija predvođena DPS-om Mila Đukanovića zatražila je juče smenu ministra pravde ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, koji je u parlamentu rekao da je spreman da prizna da se u Srebrenici dogodio zločin genocida, ako se to nedvosmisleno utvrdi s obzirom na to da je, kako je rekao, i Međunarodni sud u Hagu u međuvremenu izgubio legitimitet.

Ova izjava ministra Leposavića podigla je prašinu u crnogorskoj javnosti i regionu.

On je juče saopštio da neće podneti ostavku, rekavši da je da nije negirao zločin genocida u Srebrenici, već da nije pozvan da osuđuje nešto u čemu nije učestvovao.

Onima koji traže njegovu ostavku poručio je da to ne rade zbog crnogorskih Bošnjaka i mslimana, već zbog "crnogorskog kriminala". Oglasila se Vlada Crne Gore soapštenjem da poštuje odluke svih međunarodnih institucija kada su u pitanju ratni zločini.

Reagovale su i ambasade SAD i ambasadori Velike Britanije u Podgorici i Sarajevu, kao i ambasador Njemačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana