Abazović: SDT predstavio drugačiji izvještaj o pljenidbi kokaina

Srna
Foto: Agencije

PODGORICA - Specijalno državno tužilaštvo danas je članovima skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu predstavilo novi i drugačiji izvještaj u vezi sa pljenidbom oko 500 kilograma kokaina, rekao je potpredsjednik Vlade Crne Gore i koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović.

Abazović je, nakon sjednice Odbora, koja je bila zatvorena za javnost, rekao da su velike količine kokaina, koje je crnogorska policija zaplijenila, plod transnacionalnog kriminala i negirao navode premijera Zdravka Krivokapića o sopstvenoj umiješanosti u šverc te droge.

"Kada je riječ o povezivanju mene lično, mislim da je svim članovima Odbora jasno da je to smiješno. Krivokapić nije došao, a imao je priliku da pred članovima Odbora i kamerama iznese navodne činjenice", naveo je Abazović.

On je dodao da je predsjednik Odbora Milan Knežević postavio nekoliko vrlo logičnih pitanja glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću.

"Dilema koja se ispostavila jeste zašto Specijalno državno tužilaštvo nije uzelo slučaj u kojem su zaplijenjene 1,2 tone kokaina, a jeste slučaj pljenidbe kokaina u Voliju", rekao je Abazović.

On je istakao da se mora doći do organizatora i krijumčara, dodajući da donedavno policija nije mogla doći ni do kokaina.

"Varaju se oni koji misle da će se sistem transformisati preko noći, samo zato što se promijenio rukovodilac", poručio je Abazović.

Knežević je rekao da je, nakon duže od četiri časa, završena sjednica na kojoj je jednoglasno usvojen izvještaj.

"Došao sam do zaključka da neko mora da završi u ludnici - ili mi koji smo slušali ili oni koji su nam saopštavali detalje", rekao je Knežević.

On je naveo da špediter Đoko Drobnjak nije jedini krivac i trebao bi da se brani sa slobode, kao i da je u aktuelnom slučaju pljenidbe kokaina mnogo nepoznanica, dodajući da su članovi Odbora saznali da u tom slučaju nisu saslušani preduzetnici Izet Rastoder i Dragan Bokan.

Prema riječima Kneževića, Drobnjak je prošao poligraf, kao što su ga prošli i članovi porodice Krstović.

"Čini mi se da neko porodicu Krstović pokušava isturiti kao glavne krivce", dodao je Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana