Plenković: Niko u Hrvatskoj neće ostati bez gasa i struje

GS
Plenković: Niko u Hrvatskoj neće ostati bez gasa i struje

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković saopštio je danas da niko u Hrvatskoj neće ostati ni bez gasa ni bez struje i ponovio da će Vlada naredne sedmice predstaviti paket mjera pomoći za privredu i građane.

"Niko neće ostati bez gasa, niko neće ostati bez struje" rekao je Plenković nakon svečane sjednice Županijske skupštine povodom Dana Virovitičko-podravske županije.

Plenković je istakao da je to dobar paket mjera.

U obraćanju novinarima je govorio i o pljački INE, a na pitanje da li je dobio odgovor MOL-a na zahtjev za smjenu Uprave ove kompanije, Plenković je rekao da nije i da će razgovor sa drugim partnerom obaviti ministar Filipović.

"Kao što sam već rekao, moramo staviti sve karte na sto. Cijela ova afera ima tri dimezije, jedna je krivično-pravna, druga upravljačka, ovakva situacija ne može dalje ići. Nemoguće je da neko arbitrarno određuje cijenu gasa, a da niko iznad njega o tome ništa ne zna"rekao je Plenković, prenijela je zagrebačka N1 tv.

Upitan kakvu poruku šalju članovi Uprave INE što već nisu podneli ostavke, Plenković je rekao da je to nebitno i da je on kao predsednik vlade rekao što će se dalje događati, a to je da će se tražiti odgovornost cele Uprave.

"Ovo je sistemska greška, rekao bih" rekao je premijer.

Plenković je prokomentarisao i o najavljenom otkupu INE od MOL-a.

"Hrvatska je napravila pravu profesionalnu evaluaciju vrijednosti MOL-ovog udjela u INI, ponudili smo im cijenu, oni to nisu prihvatili. Nije to da mi nismo htjeli i da nismo preduzeli sve što smo mogli, ali oni nisu htjeli" zaključio je Plenković.

Plenković je istakao kako su jasne situacije zloupotrebe položaja koji je doveo do značajne štete.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana