Abazović i Konotar napustili Skupštinu prije glasanja o povjerenju Mandiću

Tanjug
Abazović i Konotar napustili Skupštinu prije glasanja o povjerenju Mandiću

PODGORICA, - Poslanici Građanskog pokreta URA, bivši premijer Crne Gore Dritan Abazović i njegov stranački kolega Miloš Konotar nisu glasali o povjerenju predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću

Oni su prije glasanja napusti salu parlamenta, piše danas podgorički portal CdM. O Inicijativi DPS, SD i albanske partije DUA za smjenu Mandića, crnogorski parlament je raspravljao i glasao juče, a nakon višečasavne rasprave većinom glasova ta inicijativa je odbačena.

Protiv smjene Mandića glasala su 44 poslanika, dok je "za" bilo 27 poslanika. Pokret Evropa sad (PES) podnela je zahtev da se inicijativa DPS za smjenu Mandića skine sa dnevnog reda jučerašnje sednice, ali je taj predlog na samoj sjednici povučen na insistiranje predsjednika Skupštine.

Poslanici opozicije u raspravi su iznijeli teške optužbe i uvrede na račun Mandića ponovo ga nazivajući "četničkim vojvodom" nedostojnim za tu funkciju jer vodi anticrnogorsku politiku. Posanici opozicije pokušali su da ponize PES, okosnicu vladajuće koalicije u Crnoj Gori, tvrdnjama da je lider Nove srpske demokratije zapravo glavni ideolog politike tog pokreta i stvarni lider parlamentarne većine.

S druge strane čulo se da je lider aktuelne opozicije u Crnoj Gori predsjednik GP URA i bivši premijer Dritan Abazović.

Inicijativa za smenu Mandića podnijeta je zbog isticanja trobojke u kabinetu Skupštine, a glavna zamjerka je protivljenje opozicije da lider NSD ostane na toj funkciji nakon što je bio domaćin predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana