Abazović: Crna Gora dobija rizort Bigova bej, investicija vrijedna 400 miliona evra

Tanjug
Abazović: Crna Gora dobija rizort Bigova bej, investicija vrijedna 400 miliona evra

PODGORICA- Crna Gora i Kotor dobijaju rizort Bigova bej, koji će umnogome upotpuniti ponudu u dosad turistički slabo otkrivenom, a izuzetno lijepom kraju crnogorskog primorja, najavio je danas predsjednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Tim povodom u Vladi Crne Gore je održan sastanak predstavnika vlade i investitora koji će graditi luksuzni turistički kompleks na crnogorskom primorju.

Abazović je u razgovoru sa investitorom izrazio zadovoljstvo ovom investicijom vrijednom 400 miliona evra i istakao podršku Vlade Crne Gore i spremnost institucija da zajednički rade na nastavku ovog projekta.

"Predstavnik investitora Al Najab upoznao je premijera sa investicijom vrijednom 400 miliona evra, ističući da se radi o projektu na koji će Crna Gora biti izuzetno ponosna i koji se u potpunosti uklapa u okruženje, ispunjava kriterijume zaštite životne sredine i ne narušava okruženje i kulturno nasljeđe", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Investitor je najavio da će naredna godina biti posvećena razvoju cjelokupne infrastrukture koja je, kako je ocijenio, “osnov razvoja cjelokupnog projekta i da se paralelno vode razgovori sa najprestižnijim operaterima za hotele i restorane koji će biti dio projekta”.

Sastanku su, kako se navodi, osim Abazovića, prisustvovali i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović, savetnica premijera za investicije Marija Krgović, kao i Valid Al Najab, predstavnik vlasnika projekta, Bojana Ječmenica, projekt menadžer BBI Development i Branka Lazarević, izvršna direktorka kompanije Bigova Bej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana