Abazović: Avion spreman da ode po crnogorske građane u Izrael

SRNA
Abazović: Avion spreman da ode po crnogorske građane u Izrael

PODGORICA- Avion nacionalne kompanije "To Montenegro" spreman je da ode po crnogorske građane u Izrael, saopštio je danas premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

On je na platformi "Iks" napisao da su Vlada Crne Gore i Ministarstvo spoljnih poslova u kontaktu sa crnogorskim građanima, te sa počasnim konzulom Crne Gore Nimrodom Rinotom pripremaju spisak potencijalnih putnika koji su ostali u Izraelu.

"Jutros smo sa našom nacionalnom kompanijom `To Montenegro` dogovorili zajedničke aktivnosti za evakuaciju naših državljana usljed narušavanja bezbjednosne situacije u Izraelu. Zadužio sam sve nadležne institucije da prioritetno djeluju s ciljem evakuacije naših građana i zaštiti njihove lične sigurnosti", naveo je Abazović.

Abazović je poručio da Crna Gora ostaje posvećena miru i poziva na prekid terorističkih napada i svakog drugog oblika nasilja, a crnogorskim državljanima u Izraelu da mogu da računaju na podršku svoje zemlje u svakom dijelu svijeta.

Prema posljednjim izvještajima, u raketnim napadima poginulo je najmanje 500 Izraelaca, a skoro 2.000 je ranjeno.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je ranije tokom dana da je više od 300 ljudi ubijeno, a oko 1.900 zadobilo rane nakon nedavnih izraelskih vojnih napada u Pojasu Gaze. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana