1.001 Beranac sa stomačnim virusom

Agencije
1.001 Beranac sa stomačnim virusom

Berane -- U Dom zdravlja Berane i doktorima Zavoda za hitnu medicinsku pomoć- Jedinice Berane do 14 časova, javio se 1.001 pacijent sa stomačnim tegobama.

Na Dječjem odjelenju Opšte bolnice Berane, hospitalizovano je petoro djece, od čega dvoje u protekla 24 časa.

Na Infektivnom odjelenju Opšte bolnice radi hospitalnog lijčenja zadržane su četiri osobe starije od 14 godina, prenijeli su podgorički mediji.

Klinička slika oboljelih je blaga, uglavnom kraćeg trajanja, praćena mučninom, povraćanjem i grčevima u stomaku. Jedan broj oboljelih imao je tečne stolice i povišenu tjelesnu temperaturu.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Berane u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Crne Gore i danas je nastavila sprovođenje epidemiološkog anketiranja građana sa stomačnim tegobama, kao i uzimanje uzoraka od pacijenata za mikrobiološku dijagnostiku.

Institut za javno zdravlje još nema nikakve podatke o uzrocima epidemije u opštini Berane, a kako prenose mediji, veruje se da je epidemija stomačnih bolesti uzrokovana neispravnom vodom za piće, pa se građanima preporučuje da piju flaširanu i prokuvanu vodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana