Zvaničnici Srpske: Pobjednici građanima da obezbijede razvoj i napredak

Srna

BANjALUKA – Zvaničnici Republike Srpske poručili su da građani imaju pravo da žive u razvijenoj Srpskoj, koja neće biti ničim ugrožena te da oni koji će ih predstavljati naredne četiri godine moraju da rade na razvoju svake lokalne zajednice.

Predsjednik Republike  Srpske Željka Cvijanović izjavila je da se lokalni izbori održavaju u složenim uslovima zbog pandemije virusa korona, ali da uz poštovanje svih epidemioloških mjera ne bi trebalo da bude ni zdravstvenih, niti bilo kojih drugih problema.

Ona je kao potpredsjednik SNSD-a naglasila  da SNSD predstavlja najozbiljniju i najodgovorniju političku ponudu.

- Očekujem da će SNSD ispuniti izborni cilj, a to je 80 odsto načelničkih pozicija. To znači da ćemo odbraniti pozicije na kojima smo se nalazili prethodne četiri godine, ali imamo i ambiciju da ćemo osvojiti neke nove - rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon glasanja u Banjaluci.

Ona je naglasila da SNSD računa na podršku koalicionih partnera.

- Ono što je važno jeste da SNSD kroz ove izbore, ali i u narednom mandatu, namjerava da promoviše jake institucije, da brani snagu institucija Republike Srpske, ali isto tako pravo građana da žive u razvijenoj, normalnoj, svojoj Republici Srpskoj, koja neće biti ničim ugrožena, ni politički, niti ekonomski - istakla je Cvijanovićeva i izrazila zadovoljstvo što je danas iskoristila biračko pravo.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poželio je puno uspjeha svim kandidatima širom Srpske koji su danas na listama da budu birani u gradskim i lokalnim skupštinama.

- Onima koji će ih predstavljati naredne četiri godine i koji će biti najbolji izbor za Republiku Srpsku, želim da skupa gradimo i razvijamo Republiku Srpsku, od Trebinja pa do Novog Grada - poručio je Višković, koji je glasao jutros u Srednjoškolskom centru "Milutin Milanković" u Milićima.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da očekuje da lokalni izbori proteknu u demokratskoj atmosferi i da građani slobodno izraze volju.

On je, nakon što je glasao u Ekonomskoj školi u Banjaluci, rekao novinarima da se od jutros mnogi građani žale da ih nema na biračkim spiskovima, da su odjavljeni i prijavljeni za glasanje u odsustvu, zbog čega bi Centralna izborna komisija BiH trebala već danas da reaguje i tim ljudima omogući da obave građansku dužnost.

Čubrilović, koji je i predsjednik Demosa, očekuje da lokalne zajednice dobiju predstavnike koji će zastupati interese svoje lokalne sredine i zalagati se za ono što su obećavali građanima u predizbornoj kampanji.

Tegeltija

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izrazio je očekivanje da će današnji izborni proces proteći demokratski.

On je napomenuo da je izborna kampanja protekla u dosta specifičnim okolnostima, te da je i izborni dan dosta specifičan zbog situacije sa pandemijom virusa korona.

On je iskoristio svoje biračko pravo, iako je u izolaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana