Zoran Vidić, kandidat SDS-a za načelnika opštine Brod: Opštinu mora da vodi tim, a ne jedan čovjek

Darko Momić
Zoran Vidić, kandidat SDS-a za načelnika opštine Brod: Opštinu mora da vodi tim, a ne jedan čovjek

Očekujem da građani daju povjerenje novim snagama u Brodu vjerujući u pozitivne promjene koje promovišemo. Samim tim, očekujem pobjedu, jer u ovom izbornom ciklusu građani zaista imaju izbor uz jasne razlike između dva protivkandidata u izbornoj trci, kaže kandidat SDS-a za načelnika opštine Brod Zoran Vidić.

On dodaje da očekuje i veliku podršku kandidatima koji mogu da vrate poljuljani dignitet lokalnog parlamenta, da lokalna Skupština ne bude “protočni bojler” verifikujući sve želje načelnika.

- Isto tako, pored podrške SDS-a i PDP-a kandidaturi za načelnika, očekujem i veliku podršku članstva stranaka vladajuće koalicije koji su nezadovoljni radom aktuelnog načelnika - kaže Vidić u intervjuu za “Glas Srpske”.

GLAS: Na čemu temeljite optimizam?

VIDIĆ: Politike koje zastupam nisu nastale uoči ovog izbornog ciklusa, nego su rezultat dugogodišnjeg političkog rada u lokalnoj Skupštini, a sad i u Narodnoj skupštini RS. Tokom godina takve politike su postale prepoznatljive građanima Broda, tako da očekujem da mi pruže priliku za realizaciju takvih politika.

GLAS: Zašto da građani glasaju za Vas, a ne za nekog drugog?

VIDIĆ: S obzirom na to da na ovim izborima Brod ima dva kandidata za načelnika, jasno je ko je “neko drugi”. Brođani su svjesni da Brod više nema vremena za prazna obećanja, za ucjene članstvom u partiji zarad radnog mjesta, usporavanje svih procesa u opštini radi centralizovanog sistema kontrole apsolutno svega od strane aktuelnog načelnika. Opštinu mora da vodi tim ljudi, a ne samo jedan čovjek. U donošenju odluka bi trebalo da učestvuju svi, a pogotovo privrednici. Aktuelni načelnik je imao osam godina da pokaže koliko može, tj. koliko ne može.

GLAS: Koji su prvi potezi koje ćete povući ako dobijete podršku birača?

VIDIĆ: Prvo ćemo omogućiti institucijama da rade svoj posao u skladu sa zakonom. Otvorićemo vrata opštine za sve investitore i podstaći investicije i nove proizvodne pogone. U Brodu postoje ljudi koji imaju takve mogućnosti, ali privredna klima je u proteklih osam godina bila takva da nisu željeli da ulažu, jer nisu vjerovali institucijama lokalne samouprave strahujući od birokratskog aparata.

GLAS: Čime garantujete da ćete ispuniti obećanja?

VIDIĆ: Svjedoci smo velikog odliva stanovnika iz Republike Srpske. Kao neko ko je odlučio da sa svojom porodicom ostane u Republici Srpskoj i Brodu, svjestan sam da nam predstoji velika borba za budućnost svakog građanina. Neispunjavanje obećanja bi bilo odstupanje od ovog principa, tako da to nije moja opcija.

Direktan kontakt

 

GLAS: Šta će biti okosnica vaše kampanje?

VIDIĆ: Okosnica kampanje će biti direktan kontakt sa svakim građaninom. Lista kandidata SDS-a je podmlađena, energična i odlučna da građanima prezentuje naše planove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana