Zoran Tešanović: Prioritet borba protiv kriminala

Željka Domazet
Zoran Tešanović: Prioritet borba protiv kriminala

Jedina smo partija koja ima jasan i sprovodljiv program ekonomskog oporavka Republike Srpske i kao prioritet smo stavili brigu o vlastitim privrednim subjektima kroz razne oblike stimulacije zapošljavanja, na javan način.


Rekao je to u intervjuu "Glasu Srpske" nosilac liste Partije demokratskog progresa za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u izbornoj jedinici tri Zoran Tešanović.

* GLAS: Šta očekujete od predstojećih izbora? Šta birači mogu da očekuju?

TEŠANOVIĆ: Očekujem promjenu vlasti. Mislim da je stanovnicima RS potpuno jasno da SNSD i njihovi koalicioni partneri nisu ispunili nijedno od ključnih obećanja koja su dali građanima RS. Dugačak je niz primjedbi i razloga zbog kojih očekujem da će građani kazniti ovakvu vlast i izglasati promjenu vlasti. Izbori bi trebalo da donesu odgovorniju vlast u kojoj će vladati demokratski skupštinski sistem.

* GLAS: Šta ćete prvo da uradite ako uđete u Parlament BiH?

TEŠANOVIĆ: Prvo ću doći na konstitutivnu sjednicu Parlamenta BiH, a potom ću staviti pred sebe program partije i iz njega napraviti svoj akcioni plan djelovanja. Siguran sam da će jedan od prioriteta kojim ću se posebno baviti, ako PDP bude dio koalicije koja će formirati vlast, biti borba protiv korupcije i kriminala, kao i rad na donošenju zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine.

* GLAS: Kako biste ocijenili protivničke kandidate i njihove kampanje?

TEŠANOVIĆ: Mislim da je aktuelna vlast veoma neubjedljiva. A od mojih protivnika iz ostalih partija u izbornoj jedinici tri za PS BiH ne vidim nijednu ličnost sa političkim iskustvom i ličnim poslovnim rejtingom kao što je moj. Stoga iskreno očekujem da postignem odličan rezultat.

* GLAS: Zašto da građani glasaju za Vas i Vašu političku stranku, a ne za nekoga drugog?

TEŠANOVIĆ: Zato što smo svojim dosadašnjim političkim radom i rezultatima pokazali snažan patriotizam u radu, zato što se ne plašimo borbe sa rješavanjem teških društvenih problema, zato što smo jedina partija koja ima jasan četvorogodišnji program koji smo prezentovali građanima, a po kome glasači sutra mogu cijeniti naš rad. Apsolutno smo za poštovanje Dejtonskog sporazuma i oštro ćemo se usprotiviti Prudskom sporazumu kao konceptu za ustavne promjene. Jedina smo partija koja ima jasan i sprovodljiv program ekonomskog oporavka RS i kao prioritet smo stavili brigu o vlastitim privrednim subjektima kroz razne oblike stimulacije zapošljavanja, na javan način. Takođe ćemo uspostaviti i potpuno drugačiji odnos prema poljoprivredi, jer je resorno ministarstvo do sada bilo nekome majka, a nekome maćeha.

Izborni rezultat

* GLAS: Kojem procentu glasova se nadate?

TEŠANOVIĆ: Optimista sam i očekujem da će PDP napraviti svoj najbolji izborni rezultat od osnivanja. Plašim se da će izlaznost biti manja nego na prošlim izborima, jer mislim da su stanovnici RS umorni od svakodnevnog ubjeđivanja građana kako dobro žive, samo još nisu svjesni toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana