Zoran Kalinić, kandidat za predsjednika Srpske: Na izbore tek nakon verifikacije

PR
Zoran Kalinić, kandidat za predsjednika Srpske: Na izbore tek nakon verifikacije

BANjALUKA - Pravna verifikacija političkog programa stranaka prije učešća na izborima biće potpuno nov mehanizam pravne usaglašenosti političkog programa sa zakonima u Republici Srpskoj, poručio je kandidat stranke Naša priča Republika Srpska za predsjednika RS Zoran Kalinić.

- Tek nakon pravne verifikacije političkog programa, njegove usaglašenosti sa zakonima u Republici Srpskoj, političke stranke bi dobijale pravo da svoj program kandiduju na izborima - dodao je Kalinić. On je istakao da je svakom ozbiljnom pravnom licu, koje učestvuje na javnim nadmetanjima, tenderima, kao neophodna dokumentacija za kredibilitet pravnog lica i odgovornog lica u pravnom licu, potrebna potvrda da to fizičko lice nije osuđivano i da se protiv njega ili pravnog lica koje zastupa ne vodi sudski proces.

- Zašto ti pravni zahtjevi nisu postavljeni i za odgovorna lica u političkim strankama - upitao je Kalinić i dodao da političari koji se kandiduju za najviše funkcije u državi pritom ne moraju da dostave dokumentaciju da se protiv njih ne vodi sudski proces i da nisu osuđivani.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana