Zoran Adžić, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Gradiške: Gradićemo moderan srednjoevropski grad

Aleksandar Stojanović
Zoran Adžić, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Gradiške: Gradićemo moderan srednjoevropski grad

Naš cilj i opredjeljenje je da se Gradiška gradi i pozicionira kao srednjeevropski grad. Cilj nam je izgradnja pet trgova, uređenje ulica, šetališta, biciklističkih staza, zelenih površina, parking mjesta, javnih gradskih garaža, a radimo i studiju pametne mobilnosti, jer želimo da budemo pametni grad, po ugledu na evropske.

Rekao je ovo za "Glas Srpske" kandidat SNSD-a za gradonačelnika Gradiške Zoran Adžić, koji je u trci za drugi mandat na čelu ovog grada.

- U prethodne četiri godine postavili smo osnove razvoja Gradiške, kao malog srednjoevropskog grada i nastavićemo da radimo na razvoju privrednog, društvenog i kulturnog života grada - rekao je Adžić.

GLAS: Šta je okosnica Vaše kampanje?

ADžIĆ: U prethodne četiri godine smo uradili mnogo za grad i želimo da nastavimo sa izgradnjom infrastrukture i razvojem svih mjesnih zajednica. Prije svega, u pitanju je završetak projekta izgradnje sistema za prikupljanje i prečišćivanje otpadnih voda. Nastavićemo da radimo na uvezivanju potreba privrede s obrazovnim profilima naših srednjih škola, da bismo mlade naraštaje motivisali da ostanu u našem gradu.

GLAS: Zašto da građani glasaju za Vas, a ne za Vašeg protivnika?

ADžIĆ: U prethodne četiri godine pokazali smo da Gradišku možemo graditi kao moderan grad i da smo spremni da rješavamo sve probleme građana. U saradnji s Vladom RS i Savjetom ministara BiH nastavićemo i razvoj ideje da neposredno uz novi most, granični prelaz i carinski terminal u Gradišci razvijemo slobodnu ekonomsku zonu, koja neće služiti samo gradu, već je od strateškog značaja i za RS. Takva zona bi se nalazila na vratima RS.

GLAS: Šta će biti prvi potez ukoliko Vam građani daju povjerenje?

ADžIĆ: Odmah ćemo krenuti u realizaciju novih i nastavak već započetih projekata. U to spada nastavak opremanja i razvoja privredne zone u Novoj Topoli. Pripremili smo svu infrastrukturu za strateškog partnera, koji bi se na tom mjestu bavio otkupom i preradom poljoprivrednih proizvoda, a od grada bi dobio 100.000 kvadratnih metara uređenog gradskog zemljišta. Na taj način bismo otvorili 5.000 malih poljoprivrednih gazdinstava

Garancija

 

GLAS: Čime garantujete da ćete ispuniti svoja obećanja?

ADžIĆ: Garantujem cjelokupnim svojim radom, kako u prethodne četiri godine na čelu Gradiške tako i ranije. Mislim da smo građanima pokazali da smo spremni za rad u njihovom interesu, a sve s ciljem njihove i dobrobiti svih onih koji dolaze u Gradišku. Za svako neispunjeno obećanje spreman sam da politički polažem račune građanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana