Zdenko Sakan, kandidat PDP-a za načelnika Kotor Varoša: Građani cijene rezultate, a ne fikciju

Darko Momić
Zdenko Sakan, kandidat PDP-a za načelnika Kotor Varoša: Građani cijene rezultate, a ne fikciju

U proteklom mandatu dao sam maksimalan doprinos da Kotor Varoš bude bolje mjesto za život, ravnomjerno ulažući u razvoj gradskog područja i svih mjesnih zajednica, zbog čega ponovo očekujem podršku građana, kaže načelnik Kotor Varoša i kandidat koalicije PDP-SDS za novi mandat na toj funkciji Zdenko Sakan.

On ističe da se vladajuća koalicija u Kotor Varošu ponašala domaćinski, racionalno trošila i sa relativno malo sredstava napravila velike projekte.

- U potpunosti smo uredili Dom zdravlja "Sveti Pantelejmon" i kompletan krug te ustanove, izgradili smo novi objekat opštinske uprave, izvršena je modernizacija i sanacija lokalnih puteva u dužini od 23 kilometra, završeni radovi na izgradnji vodovoda prema Zabrđu, a u završnoj fazi je izgradnja kanalizacione mreže na Ripištu. Iako smo bili suočeni sa poplavama i pandemijom virusa korona uspjeli smo da realizujemo značajne projekte na zadovoljstvo naših sugrađana. Sve to opravdava optimizam - kaže Sakan.

GLAS: Šta je okosnica Vaše kampanje?

SAKAN: Poslovni i privredni ambijent su garancija budućeg razvoja opštine i na tom planu ćemo pružiti podršku svima koji žele investirati u našu opštinu. Uređenjem glavne ulice definisaćemo urbanu sliku gradskog jezgra, nastavićemo modernizacijom lokalne putne mreže, a postavljanjem LED rasvjete svrstaćemo se u red modernijih lokalnih zajednica. Uz izgradnju gradskog parka, to su projekti na kojima ću se bazirati u kampanji i prezentovati ih građanima.

GLAS: Zašto da građani glasaju za Vas, a ne za nekoga drugog?

SAKAN: Odgovor daje naš slogan - "Naš izbor je Kotor Varoš". Iza sebe imamo djela koja se vide, finansijsku stabilnost i jasnu viziju budućeg razvoja. To je sasvim dovoljno da ljudi biraju između onoga što je vidljivo i opipljivo s jedne i fikcije i obećanja s druge strane.

GLAS: Čime garantujete da ćete ispuniti obećanja?

SAKAN: Garancija je moj dosadašnji rad sa kojim su građani već upoznati. Očekujem da to povjerenje bude učvršćeno.

GLAS: MUP RS je protiv Vas podnio krivičnu prijavu, kako to komentarišete i kako će se odraziti na rezultat?

SAKAN: To predstavlja neprimjeren politički pritisak na mene kao kandidata PDP-a, ali i ja lično i moji sugrađani, znamo da to nije istina. Ne plašim se tog pritiska, jer se radi o lažnoj i tendencioznoj prijavi kojom se želi obmanuti javnost. Živim i mirno spavam u svom Kotor Varošu.

Domaćinski

GLAS: Koji su prvi potezi koje ćete povući ako dobijete podršku birača?

SAKAN: Nastaviću sa domaćinskim radom i sa realizacijom projekata predviđenih Planom kapitalnih investicija koji će biti višestruko korisni za sve naše građane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana