Zabrinutost zbog transformacije teritorije

Glas Srpske

DERVENTA - Kandidat koalicije "Zajedno za Srpsku" za predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić poručio je biračima da u oktobru glasaju za promjene i time jasno upozore one koji su "nekome nešto obećali da dolazi dan kada se i podnose računi za to", javila je Srna.


- SNSD ovdje očekuje od hrvatskih birača da na izborima glasaju za Nebojšu Radmanovića za člana Predsjedništva BiH. Srpski narod u Posavini zabrinut je za svoju budućnost zbog najave transformacije teritorije BiH u čijoj realizaciji i učestvuje vlast - rekao je Tadić u četvrtak uveče na predizbornom skupu u Derventi.

On smatra da je neophodno da dođu novi ljudi koji neće koketirati sa raznim stranama.

On je ocijenio da Hrvati imaju ekonomske pretenzije prema Posavini.

- Poznato je da hrvatske firme ovdje u Posavini kupuju zemlju i stvaraju nekakva poljoprivredna gazdinstva i time žele da ovaj dio pretvore u svoje područje eksploatacije - rekao je Tadić.

Šamac

Kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH u ime koalicije "Zajedno za Srpsku" Mladen Ivanić rekao je da je tragično da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić sa ključnim svjetskim liderima u Njujorku, dok nijedan srpski član Predsjedništva tamo nikad nije ni bio.

- To govori da je došlo vrijeme da se stvari moraju mijenjati - rekao je Ivanić u četvrtak na tribini ove koalicije u Šamcu.

Predsjednik SRS RS i nosilac liste za Narodnu skupštinu RS iz izborne jedinice jedan Milanko Mihajlica rekao je da Srpskom treba da upravljaju domaćini koji će se prema svim građanima odnositi domaćinski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana