Vukčević: Subvencijama direktno ulažemo u budućnost

Agencije
Vukčević: Subvencijama direktno ulažemo u budućnost

Kandidat Socijalističke partije za odbornika u Skupštini grada Banjaluka i izvršni sekretar SP Nikola Vukčević istakao je da je jedan od ciljeva SP da grad Banjaluka, po uzoru na druge lokalne zajednice, subvencioniše dio kamate za stambene kredite za mlade.

Vlada Republike Srpske od 2008. godine subvencioniše jedan odsto kamate za mlade bračne parove, a Vukčević poručuje da će se SP izboriti da i grad Banjaluka takođe subvencioniše jedan odsto od kamate na stambene kredite po kreditnim linijama Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

"Rješavanje stambenog pitanja je jedan od najvećih prioriteta i najvećih problema za mlade ljude u Republici Srpskoj. Kupovina prve nekretnine mora da bude maksimalno olakšana, a već u narednoj godini postoje uslovi da grad pomogne mladima koji žele ovdje da rade, žive i zasnuju svoje porodice. Razgovarali smo sa našim prijateljima iz Prijedora, gdje grad subvencioniše jedan odsto kamate na stambene kredite za mlade i nema nikakvog razloga da i grad Banjaluka na isti način ne pomogne mladim ljudima. Za Socijalističku partiju, ovo pitanje je prioritet nad prioritetima, jer ovo je tema koja se direktno tiče budućnosti Banjaluke“, istakao je Vukčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana