Vukan Stanković, kandidat SDS-a za načelnika Foče: Dug opštine nemoguće izračunati

Aleksandar Stojanović
Vukan Stanković, kandidat SDS-a za načelnika Foče: Dug opštine nemoguće izračunati

Prvi potez, ukoliko dobijemo podršku građana Foče na narednim lokalnim izborima, biće pravljenje nove gradske deponije koju je prethodna vlast dovela do izdisaja. Iako je vremena malo, spremni smo da se uhvatimo u koštac sa tim problemom.

Rekao je ovo za “Glas Srpske” kandidat SDS-a i PDP-a za načelnika opštine Foča Vukan Stanković i dodao da je neophodno promijeniti odnos opštinske uprave prema građanima.

GLAS: Šta očekujete od narednih lokalnih izbora?

STANKOVIĆ: Moju kandidaturu podržavaju SDS i PDP, a čini mi se da je i DNS na izlaznim vratima protivničke koalicije. Uzevši u obzir da su u Foči samo dva kandidata, očekujem i njihovu podršku. Međutim, najviše se uzdam u podršku slobodomislećih građana Foče.

GLAS: Na čemu temeljite svoj optimizam?

STANKOVIĆ: Foča je mali grad, radom na terenu i u razgovoru sa ljudima vidljiv je odnos i stav građana prema trenutnoj vlasti. Na osnovu tih razgovora mogu bez ikakve sumnje da tvrdim da je pobjeda sigurna.

GLAS: Šta je okosnica Vaše kampanje?

STANKOVIĆ: Okosnica moje kampanje je ideja kako bi Foča trebalo da izgleda u budućnosti, a to je sve suprotno od trenutnog stanja. Kao jedno od prioritetnih pitanja je zaustavljanje neracionalnog trošenja i ekologija. Mi smo, za razliku od naših protivnika, zauzeli jasan stav da smo protiv gradnje malih hidroelektrana. Foča ima velike potencijale za razvoj turizma i borićemo se svim snagama da se zaustavi uništavanje rijeka njihovom gradnjom.

GLAS: Zašto da građani glasaju za Vas, a ne za Vašeg protivnika?

STANKOVIĆ: Prije svega, imamo situaciju da je opština jako zadužena, nažalost, taj dug se ne može ni izračunati. Sredstva su neracionalno potrošena na nekakve projekte, koji su, istina, bitni, ali nisu prioritetni. Došli smo u situaciju da nemamo gdje da odložimo smeće, a potrošeno je 20 miliona KM na vodovod, pominje se i pet miliona za obdanište od 1.500 kvadratnih metara. Sve su to neracionalna trošenja.

  Garancija

GLAS: Čime garantujete da ćete ispuniti Vaša obećanja?

STANKOVIĆ: Garantujem cijelim svojim dosadašnjim političkim radom, odgovornošću prema građanima i, prosto, čovjek sam kontinuiteta u politici. Nikada nisam mijenjao stranku, niti se prodao drugim opcijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana