Vujasin: Smanjiti komunalnu taksu malim i srednjim preduzećima u Prijedoru

Srna
Vujasin: Smanjiti komunalnu taksu malim i srednjim preduzećima u Prijedoru

PRIJEDOR - Kandidat PDP-a za odbornika u Skupštini grada Prijedora Branislav Vujasin izjavio je danas da PDP-ov program mjera "Novi Prijedor-snaga Potkozarja" predviđa umanjenje naknade za komunalnu taksu za isticanje naziva firme za mala i srednja preduzeća.

On je rekao na konferenciji za novinare u Prijedoru da bi za proizvodne djelatnosti umanjenje za prvu godinu poslovanja trebalo da iznosi 100 odsto, drugu 75 odsto, treću 50 odsto, a za uslužne djelatnosti za prvu 75 odsto, drugu 50 odsto i treću 25 odsto, dok bi za četvrtu godinu i jedni i drugi plaćali puni iznos naknade.

Vujasin je naveo da isti aršin ne bi smio da bude za malog preduzetnika, pogotovo onog koji tek pokreće proizvodnju, kao za one koji su vlasnici, na primjer, benzinske pumpe ili mikrokreditne organizacije.

- Tim pravnim subjektima bi se povećali iznosi za komunalnu taksu i na osnovu toga bi se smanjila ta taksa za male i srednje preduzetnike koji pokreću djelatnost - dodao je Vujasin.

Kandidat PDP-a za odbornika u Skupštini grada Prijedora Ivana Škorić rekla je da se, budući da je zdravstveni radnik, zalaže za pokretanje centra za rast i razvoj koji će se baviti razvojem djeteta od rođenja do reproduktivnog doba.

Kandidat PDP-a za odbornika u Skupštini grada Prijedora Nevena Ninković rekla je da Centar za socijalni rad Prijedor sve manje može udovoljiti potrebama stanovnika u stanju socijalnih potreba čiji je broj u porastu, kao i da će zalagati za očuvanje institucije porodice i za veću pomoć samohranim roditeljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana