Vračar: Ukidanje parafiskalnih nameta i druge ekonomske mjere

Srna
Vračar: Ukidanje parafiskalnih nameta i druge ekonomske mjere

BANjALUKA - Kandidat PDP-a 1999 za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Milenko Vračar izjavio je danas da će se, ako dobije povjerenje građana, u gradskoj Skupštini zalagati za ukidanje parafiskalnih nameta u svrhu rasterećenja rada privrednika i unapređenja poslovnog okruženja.

Vračar je naveo i da će se zalagati za osnivanje naučno-tehnološkog parka koji bi imao ključnu funkciju koncentracije malih inovatnih firmi u jednom kompleksu nekretnina.

“Banjaluka treba u svrhu ekonomskog razvoja da privuče bar jednu stranu direktnu investiciju, a dobar primjer toga može se vidjeti u Srbiji gdje su mnoge lokalne zajednice iskoristile direktna ulaganja stranih investicija”, rekao je Vračar u Banjaluci predstavljajući ekonomski program definisan u pet tačaka.

Prema njegovim riječima, potrebno je razvijati javno-privatno partnerstvo, naročito interesantno u sektorima sportske, komunalne i zdravstvene infrastruktue, kao i da bi to bio najbolji način da Banjaluka izgradi novu bolnicu i novu sportsku dvoranu.

Vračar je dodao i da ekonomski program obuhvata i međugeneracijsku solidarnost koja predviđa osnivanje učeničkih, studentskih i penzionerskih zadruga u kojima bi te kategorije stanovništva obavljala poslove u skladu sa njihovim zanimanjima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana