Vlado Kovačević, kandidat SDS-a i PDP-a za načelnika Dervente: Odlučni da napravimo preokret

Vedrana Kulaga Simić
Vlado Kovačević, kandidat SDS-a i PDP-a za načelnika Dervente: Odlučni da napravimo preokret

Derventi je potrebna nova snaga i moramo da uradimo sve kako bi nam djeca ovdje ostala. Želim da i oni grade naš grad, a ne da je njihov najveći uspjeh otići, istakao je u intervjuu za “Glas Srpske” kandidat SDS-a i DP-a za prvog čovjeka Dervente Vlado Kovačević.

- Od predstojećih izbora očekujem kompletne promjene, prije svega ključne promjene u Derventi. Vlast koja četiri mandata ispraća na hiljade naših sugrađana ne može očigledno da ponudi rješenje za stabilizaciju. Želim grad pun djece, da ponovo otvorimo porodilište koje je zatvoreno 2017.  godine, želim mnogo više posla i dostojanstva za sugrađane, razvoj infrastrukturnih projekata, turizma, razvoj sela. Ali, da to zaista i učinimo, a ne da samo pričamo o tome - istakao je Kovačević.

GLAS: Na čemu temeljite optimizam?

KOVAČEVIĆ: Optimista sam sa pokrićem. Toliko je lošeg u našem gradu. Derventa je, prije svega, poluprazna, tužna, sela su prazna. To je signal da se konačno probudimo. Da li sve ovo da samo nijemo posmatramo ili da djelujemo? Kao odbornik u Skupštini opštine Derventa, već treći mandat, detaljno sam upoznat sa aktuelnim stanjem i, ruku na srce, nemam prava na to budem pesimista. Moramo da se trgnemo i da radimo!

GLAS: Šta je okosnica Vaše kampanje?

KOVAČEVIĆ: Čovjek. Jednakost za svakog čovjeka. Ali, opet kažem, ne samo na papiru, na televiziji, nego stvarno. Volim ljude, volim naš grad, želim da moje dijete ovdje ostane.

GLAS: Zašto da građani glasaju za Vas, a ne za protivnike?

KOVAČEVIĆ: Zato što ne postoji niko na ovom svijetu ko bi trebalo da vlada pet mandata. Posebno ne sa ovim rezultatima. Moramo da pogledamo istini u oči i vidimo kakvi su stvarni rezultati, a ne oni koje bismo željeli da predstavimo. Riješen sam da napravimo preokret u gradu.

GLAS: Koji su prvi potezi koje ćete povući ako dobijete podršku?

KOVAČEVIĆ: Najprije ću okupiti tim saradnika  koji će mi pomoći da brzo i mudro djelujemo. Otvoriti vrata za sve investitore, staviti akcenat na djecu i mlade, raditi na infrastrukturnim projektima, okupiti ljude iz dijaspore, raditi na razvoju sela, turizma, penzionere i borce ispoštovati, a prije svega - ponovo otvoriti porodilište.

Karakter

GLAS: Čime garantujete da ćete ispuniti obećanja iz kampanje?

KOVAČEVIĆ: Garantujem karakterom i ličnim integritetom, životnim i radnim iskustvom. Ne kockam se sa dostojanstvom svoje porodice i potomaka i ne dajem olako riječ. Danas je teško nešto obećati i ispuniti, ali, kada nešto radim radim dobro ili ne radim. Uostalom, evo, Vi i Vaši čitaoci ćete mi biti svjedoci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana