Vidović: Vrijeme je za pobjedu SNSD-a u Čajniču

Srna
Vidović: Vrijeme je za pobjedu SNSD-a u Čajniču

ČAJNIČE - Član Predsjedništva SNSD-a Zora Vidović izjavila je danas Srni da od kandidata SNSD-a i njihovih koalicionih partnera u Čajniču očekuje pobjedu na predstojećim lokalnim izborima, kako bi ova lokalna zajednica krenula putem napretka.

Vidovićeva je istakla da bi to mnogo značilo za Čajniče, jer ova opština ima ogroman potencijal, od šume, vode i zemljišta.

“S obzirom na mali broj stanovnika ove lokalne zajednice, mislim da bi žitelji Čajniča mogli i trebalo da žive sa većim standardom, nego da su u Švajcarskoj, a samo je potrebno krenuti u pravilnu eksploataciju ovih prirodnih bogatstava”, rekla je Vidovićeva nakon sastanka sa članovima Opštinskog odbora SNSD-a Čajniče.

Prema njenim riječima, nažalost, aktuelna vlast u Čajniču to ne koristi i nema konekciju sa Vladom Republike Srpske, što je veoma štetno.

“Vlada Republike Srpske od 2006. godine u Čajniče je uložila oko 26 miliona KM, ali mislim da ovdje ima veoma interesantnih projekata za koje bi i Vlada i mnogi međunarodni fondovi sigurno bili zainteresovani. Zaista se nadam da će ovaj put SNSD ovdje dobiti vlast i da će ova opština biti za primjer u Republici Srpskoj”, zaključila je Vidovićeva.

Kandidat SNSD-a za načelnika Čajniča Neđo Mašić, koji je jedan od osnivača ove partije u ovom mjestu 1998. godine, rekao je Srni da je Čajniče u privrednom smislu izuzetno nerazvijena opština, iako je veoma bogata prirodnim resursima, poput šume, vode, a krasi je i bogato istorijsko nasljeđe, posebno Hram Uspenja Presvete Bogorodice sa nekim od najstarijih ikona i rukopisa Srpske pravoslavne crkve.

Prema njegovim riječima, razvojna šansa ove lokalne zajednice leži i u turizmu, a posebno u potencijalu mladih i obrazovanih ljudi.

“Obećavam samo jednu stvar, Vlada koju sada imamo sigurno će podržati novu opštinsku vlast da pokrene razvojne projekte i Čajniče povede putem napretka, na bazi resursa i pametne politike, okrenute interesima i potrebama stanovništva”, rekao je Mašić.

Direktor Šumskog gazdinstva “Vučevica” Marko Mićević smatra da osim šumarstva, Čajniče treba da razvija i turizam, zasnovan na bogatstvu prirodne sredine, a u okviru Prirodnog parka “Cicelj” i hotela “Orijent”, koji uskoro treba da bude stavljen u punu funkciju.

Prema njegovim riječima, “Vučevica” je u posljednjih devet mjeseci ostvarila dobit od oko 150.000 KM uprkos poteškoćama prouzrokovanim epidemijom virusa korona.

Vidovićeva je posjetila Hram Uspenja Presvete Bogorodice, gdje je razgovarala sa starješinom ove crkve protojerejem Dragišom Simićem, kome je obećala pomoć u zaštiti i obnovi ove svetinje. /kraj/ob/mđ/foto/fono

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana