Veljko Marić: Stanovnici RS potvrdiće povjerenje sadašnjoj vlasti

Željka Dobrić
Veljko Marić: Stanovnici RS potvrdiće povjerenje sadašnjoj vlasti

Sigurno je da će stanovnici Republike Srpske na predstojećim izborima potvrditi povjerenje sadašnjoj vlasti, rekao je u intervjuu "Glasu Srpske" nosilac liste Saveza nezavisnih socijaldemokrata za Narodnu skupštinu RS u izbornoj jedinici šest Veljko Marić.

- Program i rezultat rada SNSD-a je današnja Republika Srpska i zato on ima ogromnu podršku u narodu - rekao je Marić.

* GLAS: Šta očekujete od predstojećih izbora? Šta birači mogu da očekuju?

MARIĆ: Očekujem fer i korektno političko nadmetanje i da na osnovu činjenica budu predstavljeni rezultati koji su ostvareni, da započeti projekti budu podržani da bi, u opštem interesu, na vrijeme bili završeni, što će stvarati uslove boljeg života građanima Srpske. Moramo prije i za vrijeme izbora poslati u svijet zajedničku poruku da demokratija, uzajamno uvažavanje i politička tolerancija stanuju u Republici Srpskoj. Sigurno da će građani na predstojećim izborima potvrditi povjerenje sadašnjoj vlasti. Tražiće da započeti projekti budu brže završeni, da budu otvorena nova radna mjesta, da se stvaraju bolji politički i ekonomski uslovi za strane ulagače. Tražiće da svi stubovi države ojačaju i da RS bude stabilnija i prosperitetna.

* GLAS: Zašto građani treba glasaju za Vas i Vašu političku stranku, a ne za nekoga drugog?

MARIĆ: Građani će glasati za mene jer su pratili moj dosadašnji rad u zdravstvu i visokom obrazovanju i dobro znaju za njega. Imam veliko radno, rukovodno i životno iskustvo, sa mnogo realizovanih projekata i ideja. Sve je to potrebno za prosperitetniju Republiku Srpsku. Program i rezultat rada SNSD-a su današnja Republika Srpska i zato on ima ogromnu podršku u narodu.

* GLAS: Šta je u osnovi Vašeg političkog, a šta u osnovi ekonomskog programa?

MARIĆ: Moj politički i ekonomski program je program moje stranke. U najkraćem to je sve više građana u Srpskoj, posao za sve mlade, posao za nezaposlene borce, graditelje Republike Srpske, veća briga za porodice poginulih i nestalih i posebna briga za mlade talente Srpske, bolje zdravstvo i obrazovanje.

* GLAS: Šta će vam biti prioritet ako vam birači ukažu povjerenje?

MARIĆ: Nastaviću da radim svoj posao i da svojim velikim iskustvom pomažem zakonodavnoj i izvršnoj vlasti. To hoću, znam i mogu. Trudiću se da razvojna krivulja naše Republike u svim sferama života bude uzlazna, pogotovo u oblastima koje najbolje znam - zdravstvu i visokom obrazovanju - koje su temelj dobrog društva i dobre države u cjelini.

Rad kao garancija

* GLAS: Možete li da garantujete građanima da ćete ispuniti obećano?

MARIĆ: Moj dosadašnji rad za sve građane, za pacijente, zaposlene, za studente, moja briga za sve one koji od mene traže pomoć, moje je ime. To je moj ulog i moja garancija da ću ono što obećam i ispuniti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana