Vasić: Radmanović i Dodik vode

Glas Srpske
Vasić: Radmanović i Dodik vode

BANjALUKA - Kandidati SNSD-a za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske (RS) Nebojša Radmanović vodi u Doboju, Prijedoru, Bijeljini, Gradišci, Milićima i Zvorniku, a Šekovićima je već pobjedio, izjavio je večeras izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić i dodao da kandidat SNSD-a za predsjednika RS Milorad Dodik ima ubjedljivu prednost.

"Radmanović u odnosu na kandidata Koalicije žZajedno za Srpskuž Mladena Ivanića vodi u Bijeljini, Zvorniku, Prijedoru, u Doboju na 26 biračkih mjesta ima 1 000 glasova više. U Šekovićima je pobijedio, kao i u Milićima za 700 glasova", rekao je Vasić novinarima u Izbornom štabu ove stanke u Banjaluci.

On je rekao da Radmanović u Gradišci ima 9 692, a Ivanić 4 799 glasova.

Vasić je rekao da su rezultati za predsjednika RS još ubjedljiviji u korist kandidata SNSD-a Milorada Dodika i da je trenutno stanje 2:1 u korist Dodika.                                                 

On je dodao da je počela opšta trka sa pojedinačnim malim podacima, što može samo da zbuni javnost i da teba sačekati kompletniji uzorak sa većih izbornih mjesta.

Koalicija Zajedno za srpsku: Radmanović i Ivanić izjednačeni 

Generalni sekretar SDS-a Dragan Ćuzulan rekao je od 210 000 prebrojanih listića kandidat Koalicije "Zajedno za Srpsku" za srpskog člana Predsjedništva Mladen Ivanić i kandidat SNSD-a, SP-a i DNS-a Nebojša Radmanović imaju skoro izjednačen broj glasova, prenosi Srna

"Ovo je izgleda mrtva trka između Radmanovića i Ivanića, a situacija se svakog časa mijenja i biće neizvjesno do samog kraja", rekao je Ćuzulan novinarima u Izbornom štabu koalicije "Zajedno za Srpsku".

Prema njegovim riječima, to govori i o statusu opozicije kao i da će u nekom budućem omjeru političkih odnosa taj omjer biti 50 prema 50 odsto i da je to za sada realna slika stanja političkih odnosa u RS.

Ćuzulan je naglasio da je riječ o izborima za predsjednika RS da kandidat opozicije Ognjen Tadić "prati trend Mladena Ivanića".          

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana