Utvrđene tačne lokacije biračkih mjesta

V. K.
Utvrđene tačne lokacije biračkih mjesta

BANjALUKA - Većina opštinskih izbornih komisija (OIK) u Srpskoj odredila je tačne lokacije na kojima će biti otvorena biračka mjesta za glasanje na izborima 3. oktobra, a uglavnom će se nalaziti u školama i mjesnim zajednicama.

Za predstojeće oktobarske izbore u Banjaluci biće otvoreno ukupno 258 biračkih mjesta.

Predsjednik gradske izborne komisije Aleksandar Radeta kazao je da je registrovano oko 174.000 birača i da će neposredno pred izbore biti zaključen konačan spisak lica koja će posjetiti mobilni timovi.

Za opšte izbore 3. oktobra u Bijeljini biće otvoreno 127 biračkih mjesta i 158 biračkih odbora.

U OIK Bijeljina kažu da će tačne lokacije biračkih mjesta uskoro biti objavljene u nekom od službenih glasila.

Na području opštine Derventa objavljene su lokacije 37 redovnih biračkih mjesta, a formirana su i četiri dvojna biračka mjesta. U centralni birački spisak Čelinca upisano je 14.666 birača, formirano 26 biračkih odbora sa ukupno 254 člana, a OIK je akreditovala 293 posmatrača političkih stranaka.

Poznate su i lokacije 48 biračkih mjesta, koliko će ih biti otvoreno u Novom Gradu, a za izbore na području opštine Kneževo imenovana su 22 biračka odbora za redovna biračka mjesta, kao i 88 zamjenika članova biračkih odbora.

Predsjednik OIK Šamac Živan Blagojević kazao je da je u Šamcu upisano 14.645 birača, što je za 2.510 birača više nego na opštim izborima 2006. godine. Formirana su 23 biračka odbora, a birači će moći da glasaju na 21 biračkom mjestu.

Birači

Predsjednici OIK-a istakli su da je zbog povećanog broja glasača u mnogim opštinama formirano više biračkih mjesta u odnosu na protekle izbore. Za izbore koji će biti održani 3. oktobra registrovano je 3.126.529 birača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana