Ustavne promjene samo u korist RS

G. Perić, V. Kulaga
Ustavne promjene samo u korist RS

ŠEKOVIĆI, BANjALUKA - Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović izjavio je juče da ustavne promjene, koje pojedini zapadni političari najavljuju odmah poslije izbora, mogu da budu samo takve da odgovaraju Srpskoj.

- Neki zapadni političari nisu odustali od pritisaka na RS i najavljuju ustavne promjene odmah poslije izbora. Mi poručujemo - promjene mogu da budu samo onakve koje odgovaraju narodu u RS. Status RS sada je u skladu sa Dejtonskim sporazumom i to ne treba mijenjati - rekao je Radmanović na jučerašnjem predizbornom mitingu SNSD-a u Šekovićima.
On je precizirao da se Ustav neće mijenjati, osim prilagođavanja evropskoj konvenciji o ljudskim pravima.
- To što Sarajevo i jedan broj zapadnih diplomata žele da se promijeni Ustav i centralizuje BiH, nećemo dozvoliti, jer vi to ne želite - poručio je Radmanović, obraćajući se okupljenim stanovnicima.

Kandidat SNSD-a za predsjednika RS Milorad Dodik u utorak uveče na predizbornoj tribini SNSD-a u banjalučkoj MZ Lazarevo rekao je da je politika Saveza nezavisnih socijaldemokrata bila i ostala politika očuvanja RS, kao i ekonomske i socijalne stabilnosti.

Dodik je naglasio da je SNSD u ovom mandatu u cijeloj RS gradio škole, ambulante, puteve i realizovao mnoge projekte.

- Namjera nam je da nastavimo takva ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta. Za funkciju predsjednika RS kandidovao sam se da bih sačuvao dignitet naroda i ojačao njegovo jedinstvo - poručio je Dodik.

Kandidat SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH Nikola Špirić rekao je da SNSD na ovim izborima nema ozbiljnog političkog protivkandidata i da je izazov borba za nova radna mjesta i liberalizaciju viznog režima.

- Sve ono što nas interesuje je interes građana - istakao je Špirić.

Nosilac liste kandidata SNSD-a za Narodnu skupštinu RS iz izborne jedinice jedan Igor Radojičić rekao je da je RS u protekle četiri godine sačuvala političku stabilnost i da joj je očuvanje političke stabilnosti potrebno i u iduće četiri godine. Dodao je da SNSD izlazi sa jasnim rezultatima iz ovog mandata i sa namjerom da tako nastavi dalje.

Opoziv načelnika

Radmanović je pozdravio odlučnost mještana Šekovića izraženu na nedavnom referendumu da opozovu SDS-ovog načelnika opštine Snježana Sokića i istakao “da će ova opština krenuti putem prosperiteta kada dobije novog načelnika iz SNSD-a”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana