Uroš Gostić: SNSD dokazao da je najjača partija u BiH

Slobodan Puhalo
Uroš Gostić: SNSD dokazao da je najjača partija u BiH

Savez nezavisnih socijaldemokrata je najjača stranka u BiH koja je sa Miloradom Dodikom na čelu dokazala svoja opredjeljenja, djelovanja i mogućnosti, a posebno kada je riječ o statusu Republike Srpske, kao dejtonske tvorevine.

Rekao je to u intervjuu "Glasu Srpske" nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu RS u izbornoj jedinici 3 Uroš Gostić.

- Osnov mog političkog programa jeste jačanje demokratskih odnosa na svim nivoima i svim organizacionim oblicima društva, kao i sprovođenje pravedne socijalne politike - istakao je Gostić.

* GLAS: Šta očekujete od predstojećih izbora?

GOSTIĆ: Očekujem da predizborna kampanja, kao i sami izbori, proteknu u fer borbi kako to i pripada civilizovanom, demokratskom društvu. Naravno, u tim uslovima očekujemo veliku pobjedu SNSD-a.

* GLAS: Šta ćete prvo da uradite ako pobijedite na izborima?

GOSTIĆ: Ne sumnjam u pobjedu SNSD-a, a prvo što ću da uradim poslije pobjede, biće moje angažovanje na uspostavljanju odnosa između republičke i lokalne vlasti (opštine Doboj) koji će omogućiti brže rješavanje određenih problema u ovoj opštini.

* GLAS: Sigurni ste u pobjedu. Šta je to zbog čega će građani odlučiti da svoj glas daju Vama i SNSD-u, a ne nekom drugom?

GOSTIĆ: Smatram da sam u prošlom vremenu svojim radom i odnosom prema ljudima stekao povjerenje birača koji i u budućem periodu očekuju od mene da ih predstavljam na način koji oni i zaslužuju. Što se tiče opredjeljenja glasača da glasaju za SNSD, to je bar jasno svima. Radi se o najjačoj stranci u BiH koja je sa Miloradom Dodikom na čelu dokazala svoja opredjeljenja, djelovanja i mogućnosti, a posebno kada je riječ o statusu Republike Srpske, kao dejtonske tvorevine i izražene voljom naroda i omogućila je kontinuirani ekonomski razvoj.

* GLAS: Šta nudite u svom programu?

GOSTIĆ: Osnov mog političkog programa jeste jačanje demokratskih odnosa na svim nivoima i svim organizacionim oblicima društva, kao i sprovođenje pravedne socijalne politike. Dosljedno sprovođenje demokratije i pravedne socijalne politike, doprinijelo bi smanjenju ovih negativnih pojava. Što se tiče ekonomskog programa, moje opredjeljenje je da se u budućem periodu pospješe ulaganja u proizvodne kapacitete, koji će apsorbovati raspoloživu radnu snagu.

* GLAS: Kako biste ocijenili protivničke kandidate i njihove kampanje?

GOSTIĆ: Ne bih htio da ocjenjujem protivničke kandidate. To će u svakom slučaju učiniti birači na sam dan izbora. Međutim, nastupi pojedinih lidera me iznenađuju. Naime, stiče se utisak da pojedinci bez argumenata pokušavaju da ocrne nosioce najviših funkcija u Republici Srpskoj i na nivou BiH, samo iz razloga što pripadaju SNSD-u. Smatram da je to štetno i da može imati nesagledive posljedice u budućem periodu.

Veća izlaznost

* GLAS: Kakva su Vaša predviđanja kada je riječ o izlaznosti i broju glasova?

GOSTIĆ: Kao nosilac liste za izbornu jedinicu 3 za NSRS lično očekujem glasove između osam i deset hiljada birača. Inače, očekujem da SNSD Milorad Dodik u izbornoj jedinici 3 osvoji oko 38.000 glasova. Što se tiče izlaznosti birača, očekujem da će odziv biti između 58 i 60 odsto, što bi predstavljalo povećanje za 2,2, odnosno, za 4,2 odsto u poređenju sa izlaznošću 2006. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana