U inostranstvu sedam biračkih mjesta

Glas Srpske
U inostranstvu sedam biračkih mjesta

SARAJEVO - Za glasanje na opštim izborima u BiH u nedjelju, 3. oktobra, u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH u Njemačkoj, Danskoj, Norveškoj i Austriji biće otvoreno ukupno sedam biračkih mjesta, podsjećaju iz Centralne izborne komisije BiH.

Prema riječima portparola CIK-a Makside Pirić, za glasanje iz inostranstva registrovano je ukupno 36.649 ljudi, od kojih se njih 1.065 registrovalo da glasaju lično u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, dok će ostali glasati poštom.

- U Njemačkoj će biti otvorena četiri biračka mjesta, a po jedno u Danskoj, Norveškoj i Austriji - rekla je Pirićeva za Srnu.

Ona je precizirala da će biračka mjesta biti otvorena u generalnim konzulatima BiH u Minhenu, Štutgartu i Frankfurtu te ambasadama u Berlinu, Oslu, Kopenhagenu i Beču.

Distribucija izbornog materijala za DKP BiH izvršena je protekla tri dana.

Za DKP u Beču, Minhenu, Štutgartu i Frankfurtu distribuciju izbornog materijala izvršili su članovi Operativnog tima Ministarstva spoljnih poslova BiH za sprovođenje izbora u DKP BiH, dok su ambasade BiH u Berlinu, Kopenhagenu i Oslu izborni materijal dobile poštom.

Uz ovih sedam biračkih mjesta za glasanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, za opšte izbore biće otvoreno još 5.266 biračkih mjesta.

SMS centar

CIK je i za ove izbore aktivirao SMS centar za provjeru biračkog mjesta.

Slanjem jedinstvenog matičnog broja na broj telefona 091/121-212 birači mogu saznati broj svog biračkog mjesta, adresu i opštinu u kojoj se ono nalazi.

Broj SMS centra isti je za sva tri telekom operatera u BiH, a slanje poruke, uključujući PDV, košta 12 feninga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana