Trivić: U prvoj godini mandata povećanje penzija za 10 odsto

Srna
Foto: Srna

RUDO- Kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić rekla je danas u Rudom da će, ukoliko pobjedi na izborima, imati poseban tretman prema ovoj lokalnoj zajednici ko god bude načelnik opštine, dok je na skupu u Bratuncu poručila da će u prvoj godini njenog mandata biti povećane penzije za 10 odsto, uvedeno sufinansiranje boravka djece u vrtićima sa 50 odsto i povećana boračka primanja za 20 odsto.

"Danas smo u Rudom i veliko mi je zadovoljstvo biti ovdje. Time pokazujemo svoj odnos prema svakoj opštini u Republici Srpskoj", rekla je Trivićeva.

Trivićeva je rekla da je tu da u ljudskom i političkom smislu podrži Ratu Rajaka, kandidata PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Rudog, koji je, kako je navela, čestit, pošten i pravi domaćin.

Kandidat PDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Mladomir Begenišić rekao je da PDP ima izvrstan program koji je obuhvatio sve segmente društva, saopšteno je iz PDP-a.

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić rekao je da PDP ima ozbiljan ekonomski program i da je Trivićeva, doktor ekonomskih nauka, osoba od struke, znanja i jake političke odgovornosti.


Bratunac

Trivićeva je na predizbornoj tribini u Bratuncu rekla da će, ukoliko pobijedi na izborima, u prvoj godini njenog mandata biti povećane penzije za 10 odsto, uvedeno sufinansiranje boravka djece u vrtićima sa 50 odsto i povećana boračka primanja za 20 odsto.

On je rekla da će biti garant efikasnije zaštite radničkih prava, neradne nedjelje u cijeloj Republici, uvođenja toplog obroka kao zasebnog prava, obezbjeđenja besplatnih udžbenika za sve osnovce, produženja porodiljskog odsustva.

Trivićeva je istakla da će se tražiti bolje i pravednije rješenje za boračku naknadu adekvatno mjesecima provenim na ratištu, jer je, kako kaže, neminovno da se poboljšaju primanja i standard ljudi koji su stvarali Republiku Srpsku.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da imaju veliku podršku u cijeloj Republici i da je to znak da će, kako kaže, doći do promjene vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana