Trivić: U Posavini očekujemo dominaciju

Srna
Trivić: U Posavini očekujemo dominaciju

BROD - Kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske na predstojećim opštim izborima Jelena Trivić izjavila je na predizbornoj tribini u Brodu da ova stranka u Posavini očekuje dominaciju za sva četiri nivoa.

Trivićeva je rekla da je, između ostalog, potrebno uvesti neradnu nedjelju u cijeloj Republici Srpskoj, u oblastima u kojima je to moguće, kao i da je potrebna reforma zakonodavstva, s ciljem efikasnije zaštite prava radnika.

Ona je navela da je potrebno uvesti naknade za topli obrok kao zasebno primanje, sufinansiranje 50 odsto cijene privatnih vrtića, te besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola u cijeloj Srpskoj, veća primanja za boračke kategorije, kao i penzionere, produženje trajanja porodiljskog odsustva na 18 mjeseci za prvo i drugo dijete, odnosno 24 mjeseca za treće i svako naredno dijete, saopšteno je iz PDP-a.

Predstavljaću jedinstvo naroda u Srpskoj

MODRIČA - Kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić izjavila večeras u Modriči da će njena ustavna obaveza biti da predstavlja jedinstvo naroda u Republici Srpskoj.

Trivićeva je rekla novinarima prije početka predizbornog skupa PDP-a da očekuje dominaciju PDP-a i koalicionih partnera za sva četiri nivoa.

Nosilac kandidatske liste PDP-a za Parlamentarnu skupštinu BiH u Izbornoj jedinici jedan Branislav Borenović rekao je da će Republika Srpska nakon izbora biti zemlja u kojoj će biti investicija i dovoljno radnih mjesta.

Nosilac kandidatske liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jeidnice četiri Sanja Dimitrić rekla je da će se kao prosvjetni radnik boriti za stvaranje boljih ulova u obrazovanju.

Na predizbornom skupu u Srpskom kulturnom centru Modriča govorio je kandidat za poslanika u Predstavničkom domu BiH iz Izborne jedinice dva Siniša Golić, a prisutnima su se obratili počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Milutin Popović, te načelnik opštine Modriča Jovica Radulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana