Tribina Ujedinjene Srpske: Napravićemo od Prijedora istinski regionalni centar

GS
Tribina Ujedinjene Srpske: Napravićemo od Prijedora istinski regionalni centar

PRIJEDOR - "Nedostaje još mnogo toga da bi Prijedor bio konstituisan kao regionalni centar. Nedostaju razne vrste institucija i po tom pitanju je Prijedor iza drugih gradova u Republici Srpskoj", poručio predsjednik Ujedinjene Srpske, dr Nenad Stevandić, pred početak predizborne trebine u punoj sali Pozorišta Prijedor.

Zajedno sa kandidatima za odbornike,Stevandić je Prijedorčanima predstavio šta Ujedinjena Srpska planira da uradi u naredne četiri godine u njihovom gradu.

- Ovdje fali kancelarija i mogućnost da se rade analize u regionalnom centru Instituta za javno zdravstvo, infrastruktura za izlaske na brzu cestu. Sve to što jedan grad čini regionalnim središtem. Smatramo da su pred nama četiri godine u kojima možemo da damo ključni doprinos da se to završi i da Prijedor poveća broj zaposlenih, smanji iseljavanje, postane pravi regionalni centar. Za to nisu dovoljne parole, tu su potrebni konkretni projekti – jasan je Stevandić.

Prema njegovim riječima, Ujedinjena Srpska u svakom gradu i opštini ima svoju knjigu projekat i zna gdje fali struja, gdje voda, put, gdje regionalna deponija, gdje izlazak na auto-put, a gdje fale regionalne jedinice raznih instituta.

- Smatramo da smo partner koji će u Prijedoru unaprijediti život građana, smanjiti iseljavanje, nezaposlenost. Iduće četiri godine će biti najbolje četiri godine u istoriji Prijedora. Želimo da napravimo pokret ka boljem. Imamo za to odlične kadrove, sjajnu listu i vrlo dobro pozicioniranje u svim dijelovima grada Prijedora. Očekujemo tri plus odbornika – najavio je Stevandić.

A group of people standing in a rowDescription automatically generated

Nenad Mejakić, predsjednik Gradskog odbora i nosilac odborničke liste Ujedinjene Srpske, podsjetio je da stranka drugi put ide na lokalne izbore u Prijedoru i to sa punom listom. On je rekao da US u Prijedoru podržava aktuelnog gradonačelnika Slobodana Javora iz SNSD, jer je opravdao njihova očekivanja i očekivanja građana.

- Nadamo se dobrom izbornom rezultatu. Naš cilj je da od Pijedora napravimo istinski regionalni centar. Hoćemo da se Grad Prijedor pozicionira još bolje u Srpskoj i u BiH, da mladi ljudi ostanu u Prijedoru. Da zajedno radimo i gradimo. Mislimo da ovaj prostor i naša Republika to zaslužuju – zaključio je Mejakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana