Tribina SP u Srebrenici: Prioritet oživljavanje privrede

GS
Tribina SP u Srebrenici: Prioritet oživljavanje privrede

SREBRENICA – Zalagaćemo se za oživljavanje privrednog života i stvaranje uslova da ljudi ovdje mogu da žive, poručio je predsjednik SP Petar Đokić na predizbornoj tribini socijalista u Srebrenici.

Đokić je istakao da je moguće ako se realizuju projekti iz oblasti zdravstvenog turizma i podstaknu neka preduzeća koja već rade.

-Treba raditi i sa pripadnicima drugog naroda koji ovdje živi da i oni daju doprinos razvoju Srebrenice i životu u miru, razumijevanju i toleranciji - rekao je Đokić.

Srebrenica kao i cijelo Podrinje, dodao je,  stradalnički je kraj u Republici Srpskoj, posebno u posljednjem Odbrambeno-otadžbinskom ratu i prema toj činjenici se treba odnositi sa posebnim poštovanjem.

-To ćemo najbolje pokazati ako svi zajedno, a posebno vlasti Republike Srpske, posvetimo dodatnu pažnju Srebrenici i ovom kraju - rekao je Đokić.

Nosilac odborničke liste SP za Skupštinu opštine Srebrenica Miloš Milovanović pozvao je građane da izađu na izbore i glasaju za kandidate ove partije i zajedničkog kandidata srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenica Miloša Vučića.

-Osnovno pitanje koje treba da riješimo u Srebrenici jeste vodosnabdijevanje. Zalagaćemo se za poboljšanje položaja boračke populacije i obilježavanje svih srpskih stratišta u ovoj opštini i posebno za podršku i oživljavanju sela - rekao je Milovanović.

Očekuje da će socijalisti imati dva odbornika u srebreničkom parlamentu i da će prvi put učestvovati u kreiranju vlasti i života ove opštine nakon rata, te da očekuje dobru saradnju sa Milošem Vučićem nakon izbora i da će podržati sve projekte koji će doprinijeti poboljšanju života u ovom mjestu.

Vučić je zahvalio socijalistima za podršku, ističući da više stranaka u Skupštini opštine donosi i više ideja i da to treba da bude prednost u kreiranju projekata, te da doprinese ekonomskom razvoju.

-Rješavanje problema vodosnabdijevanja, ekonomski oporavak opštine i briga o mladima osnovni su pravci mog rada u narednom periodu, a tu su i briga o boračkoj populaciji, infrastrukturni projekti i privredni oporavak uz podršku institucija Republike Srpske, kao i sanacija budžetskog deficita - rekao je Vučić.

 

Pozvao je građane da izađu na izbore i pokažu privrženost srpskom jedinstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana