Todorović: Doboj će ponovo biti industrijski i privredni centar

G.S.
Todorović: Doboj će ponovo biti industrijski i privredni centar

DOBOJ - Kandidat Socijalističke partije za gradonačelnika Doboja Srđan Todorović poručio je da će pod rukovodstvom ove partije Doboj ponovo postati regionalni industrijski i privredni centar.

– Ovo je politika Socijalističke partije. Mi želimo da se u Doboj ponovo vrati nekoliko hiljada radnih mjesta u privredi, u realnom sektoru i da se Doboj vrati na mjesto gdje je nekada bio, a to je privredni centar regije – rekao je Todorović novinarima nakon obilaska pogona cinkaone "Dobojineks" u mjestu Rudanka.

On je poručio da je ova cinkaona primjer "kako je u Doboj moguće vratiti zdrave investitore koji otvaraju zdrave fabrike, te otvore zdrava radna mjesta koja će na realnoj bazi obezbijediti uslove da Dobolije bolje žive".

Nosilac liste odbornika SP-a Vedran Gligorić rekao je da je u prethodnom odborničkom mandatu ukazivao kako ova lokalna zajednica ponovo može biti regionalni privredni i industrijski centar.

– Kada preuzmemo vlast poslije novembarskih izbora tome ćemo se maksimalno posvetiti, ne samo savjetima već i raditi – izjavio je Gligorić, koji je rekao da je zadovoljan što će u dobojskoj cinkaoni uskoru posao naći oko stotinu radnika.

Suvlasnik preduzeća "Dobojineks" Dragan Đuranović, koji je i na odborničkoj listi ove partije, rekao je da je u završnoj pripremi pogon za toplo cinčanje, koji će uskoro biti i testiran.

On je naveo da je ova fabrika nastala na temeljima nekadašnje cinkaone "Energoinvesta" kao najveće u bivšoj Jugoslaviji, a kojoj su sada prošireni kapaciteti, što joj daje status najveće u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana