Tegeltija sa kandidatima SNSD-a u opštinama USK i Livanjskog kantona: Okupljeni oko srpskog naroda do ubjedljive pobjede

Milijana Latinović
Tegeltija sa kandidatima SNSD-a u opštinama USK i Livanjskog kantona: Okupljeni oko srpskog naroda do ubjedljive pobjede

BOSANSKI PETROVAC, DRVAR - Okupljeni oko srpskog naroda idemo ka ubjedljivoj pobjedi jer sa SNSD-om na vlasti Bosanski Petrovac može računati na podršku institucija Republike Srpske.

Zaključeno je to na današnjem sastanku člana Izvršnog komiteta SNSD-a Zorana Tegeltije sa predsjednikom Opštinskog odbora ove stranke u Bosanskom Petrovcu Nemanjom Davidovićem, kandidatom za načelnika Nikolom Grbićem, te kandidatima SNSD-a za odbornike u toj opštini. Sastanku koji je održan u opštinskoj Vijećnici u Bosanskom Petrovcu prisustvovali su i kandidati SNSD-a iz Sanskog Mosta i Bihaća.

Tegeltija je ovom prilikom obećao pomoć Bosanskom Petrovcu u realizaciji brojnih projekata kao što je to prošle godine urađeno u Drvaru.

Davidović, koji je i nosilac liste SNSD-a u Bosanskom Petrovcu je istakao da je cilj posjete podrška kandidatima SNSD-a u opštinama Unsko-sanskog kantona na predstojećim izborima te kreiranje narednih koraka za bolji položaj povratnika.

-Plan je da do kraja godine formiramo Kantonalni odbor SNSD-a USK te da na taj način osvojimo prvi mandat ove stranke u Skupštini kantona na izborima 2022. godine- naglasio je Davidović.

On je dodao da je na sastanku bilo riječi i o izlazku DNS-a iz koalicije sa SNSD-om.

-Stav SNSD-a u svim ovim opštinama USK i Driniću je da se pod hitno sa funkcije direktora Šumskog gazdinstva „Oštrelj“ iz Drinića smijeni kadar DNS-a Daliborka Kerezović, kao i direktor Sekretarijata za izbjeglice i raseljena lica u Vladi RS Marko Aćić (DNS) i na te funkcije imenuje kadar iz koalicije koja je ostala vjerna interesima Republike Srpske, Bosanskog Petrovca i Drinića koji će odgovorno obavljati svoju dužnost a ne kao što je do sada bilo zloupotrebljavanje zarad interesa DNS-a - rekao je Davidović, koji je i predsjednik Udruženja „Povratnici“ u USK.

On je dodao da je Tegeltiju upoznao sa problemima migranstke krize i naglasio da je nedopustivo širenje kampa u selu "Lipa".

Tegeltija se sastao i sa predsjednicima opštinskih odbora SNSD-a, kandidatima za načelnike i nosiocima lista za skupštine opština  Drvar, Glamoč, Bosansko Grahovo i Kupres u Livanjskom kantonu.

-Nastavićemo realizaciju projekata u našim opštinama u FBiH od kojih je i do sada dosta urađeno. Problem u ovim lokalnim zajednicama je nebriga federalnih i kantonalnih vlasti- istakao je Tegeltija.

On je tokom posjete zapadnokrajiškim opštinama posjetio i šestočlanu porodicu Bosnić u Drvaru i četvoročlanu porodicu  Počuč u Bosanskom Petrovcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana