Tabaković potvrdio da će bojkotovati ponovljene izbore u Srebrenici

Agencije
Tabaković potvrdio da će bojkotovati ponovljene izbore u Srebrenici

SARAJEVO - Kandidat Koalicije "Moja adresa: Srebrenica" za načelnika ove opštine Alija Tabaković rekao je da će bojkotovati ponovljene lokalne izbore zakazane za nedjelju, 21. februara, te da će pozvati birače da ne izađu na birališta.

Tabaković je rekao da je razočaran u Centralnu izbornu komisiju (CIK), te da je ovo vid borbe kojom žele reći da ne trpi nepravdu.

- To je naša poruka da se ne mirimo sa onim što je uradio CIK, a to je da su nam u startu zakinuli za 800 glasova pristiglih putem pošte - istakao je Tabaković za "N1".

On je dodao da će Koalicija "Moja adresa: Srebrenica" povući biračke odbore, posmatrače i sve prepustiti CIK-u.

Tabaković tvrdi da CIK vratio 800 glasova od nekih 1.600 pristiglih putem pošte i ističe da su upravo ti glasovi mogli odlučiti izbore 15. novembra.

On je rekao da su kandidati ove koalicije odlučili da ne prihvate odborničke mandate koje osvoje.

- Mi na ovakav način ne planiramo ulaziti. Dobićemo jednonacionalnu skupštinu i načelnika iz reda srpskog naroda - rekao je Tabaković.

Ponovljeni izbori za Doboja i Srebrenicu će biti održani u nedjelju, 21. februara, na osnovu istih izvoda iz Centralnog biračkog spiska, istih kandidatskih listi za gradonačelnika, odnosno načelnika, i za parlamente koji su korišteni na poništenim izborima.

- Mi smo donijeli zaključak da pozovemo sve članove biračkih odbora i posmatrače koje smo delegirali da ne učestvuju u izbornom procesu. Naložili smo političkim subjektima koje smo zastupali da obavijeste OIK da povlače saglasnost i prijedloge imena članova biračkih odbora - rekao je Tabaković.

S obzirom na to da nisu poništeni kompletni izbori i da će na kraju CIK BiH vjerovatno brojati glasove pristigle ranije putem pošte kao i glasove iz odsustva, Tabaković kaže da Bošnjaci koji prođu u lokalni parlament neće prihvatiti mandate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana