Bošnjački blok definitivno odlučio da bojkotuje izbore u Srebrenici

Srna
Foto: Srna

SREBRENICA- Na sastanku lidera i predstavnika bošnjačkih partija sa sjedištem u Sarajevu, održanom u Srebrenici, podržana je odluka bošnjačke Inicijative "Moja adresa Srebrenica" da se bojkotuju ponovni izbori u ovom mjestu zakazani za nedjelju, 21. februar.

Zajednički bošnjački kandidat za načelnika srebreničke opštine Alija Tabaković zahvalio je za podršku bojkotu i rekao da su danas podnijeli apelaciju Ustavnom sudu BiH da se spriječi održavanje, kako je rekao, "nepravednih i nemogućih izbora u Srebrenici".

"Izbori u nedjelju su nepravedni za nas i bojkot je naša konačna odluka. Mi smo pozvali da se uopće ne izađe na izbore. Također, naši kandidati neće prihvatiti osvojene mandate", rekao je Tabaković.

Tabaković je naveo da se žalba odnosi na onemogućavanje izlaska na izbore srebreničkoj dijaspori i uputio poziv biračima da ne izađu na izbore.

"Borimo se za svakog čovjeka i svaki glas, Centralna izborna komisija BiH nas je oštetila što nije omogućila ponavljanje izbora za dijasporu i zbog toga smo se odlučili na bojkot", objasnio je Tabaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana