Svetozar Radulović: Potrebna ekonomska obnova Republike Srpske

Svjetlana Tadić
Svetozar Radulović: Potrebna ekonomska obnova Republike Srpske

Moramo ići i u ekonomsku obnovu Republike Srpske, uz podsticaj i kontrolu Vlade RS. Na taj način možemo da krenemo prema cilju, koji je Srpska radikalna stranka RS definisala kao svetinju, a to je zaposlenost radnosposobnog stanovništva.

Rekao je to u intervjuu za "Glas Srpske" nosilac liste SRS RS za NSRS u izbornoj jedinici dva Svetozar Radulović.

- U osnovama političkog programa SRS RS su demokratija i standardizacija društva u svim sferama - istakao je Radulović.

* GLAS: Koliko glasova birača očekujete? Očekujete li da će izlaznost birača biti veća nego na prethodnim izborima?

RADULOVIĆ: Očekujem rast onih koji će glasati za SRS RS za 20 odsto, jer je to trend koji imamo već četiri godine. Opšta apatija i depresija biće najveći problem, jer su oni koji su na vlasti učinili sve da sistemski ubije svaku volju i nadu u ljudima da se životne okolnosti mogu promijeniti. Nadam se da će pobijediti svijest o nužnosti promjena.

* GLAS: Šta će izbori donijeti stanovnicima Republike Srpske?

RADULOVIĆ: Ako oni koji su sada na vlasti tu i ostanu, propast je ravna apokalipsi. Ako većinu obezbijede opozicione stranke uvjeren sam da ćemo zajednički zauzdati propast i pronaći rješenja za hitan izlazak iz krize koja jeste ekonomska, ali prije svega je u suštini kriza morala.

* GLAS: Šta ćete prvo da uradite ako pobijedite na izborima?

RADULOVIĆ: Prvo ćemo dekriminalizovati društvo, a to podrazumijeva intervenciju u pravosudnom sistemu. Pravdi se moraju privesti oni koji su nas sistemski i organizovano pljačkali i oduzeti im ono što je naše.

* GLAS: Zašto da građani glasaju za Vas i Vašu političku stranku a ne za nekoga drugog?

RADULOVIĆ: Zato što nisam lažljivac i što sam s našim narodom dijelio i dobro i zlo, što nisam dezertirao, što imam bogato životno iskustvo. Zato što moja djeca žive sa mnom u Republici Srpskoj.

* GLAS: Šta je u osnovi Vašeg političkog, a šta je prioritet u ekonomskom programu?

RADULOVIĆ: U osnovama političkog programa je demokratija i standardizacija društva u svim sferama. Ekonomski prioriteti se svode na rad i odgovornost. Mora se ići i u ekonomsku obnovu Srpske, uz podsticaj i kontrolu Vlade. Na taj način možemo krenuti prema cilju, koji je SRS RS definisao kao svetinju, a to je zaposlenost radnosposobnog stanovništva.

Siguran u pobjedu

* GLAS: Kako ćete garantovati građanima da ćete ispuniti obećano, ako pobijedite?

RADULOVIĆ: Nema "ako pobijedimo", mi ćemo pobijediti sigurno, jer ni mi kao stranka ni građani, nemamo alternativu. Nikada nisam radio posao u koji nisam vjerovao, to je moja garancija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana