Sudbina RS neće zavisiti od Sarajeva

Glas Srpske
Sudbina RS neće zavisiti od Sarajeva

BANjALUKA - Demokratski narodni savez (DNS) nikada više neće dopustiti da sudbina Republike Srpske i srpskog naroda zavisi od Sarajeva, rekao je nosilac liste kandidata DNS-a za Parlament BiH Petar Kunić.

Kunić je u četvrtak uveče na tribini ove stranke u banjalučkoj mjesnoj zajednici Petrićevac istakao da BiH može živjeti samo kao složena zajednica.

- Snage koje ne misle tako i zagovaraju centralizaciju ne žele dobro ni zajedničkoj državi niti srpskom narodu - ocijenio je Kunić.

On je u četvrtak uveče na tribini u Prnjavoru rekao da predstavnike RS u zajedničkim institucijama BiH očekuju značajni poslovi, od ustavnih promjena do važnih zakonskih projekata, te da DNS ima osmišljen koncept kako bi se izbjegla neprijatna iznenađenja, odnosno odluke koje bi bile na štetu Srpske.

Kunić je istakao da će DNS dosljedno štititi interese RS i njenih građana, javila je Srna.

Nosilac liste DNS-a za NSRS iz izborne jedinice jedan Marko Pavić napomenuo je da ugled ove stranke svakim danom sve više raste i da se broj pristalica povećava.

- U Prnjavoru smo na prošlim izborima imali dosta pristalica, a sada želimo ojačati rad opštinskog odbora jer smatramo da je došlo vrijeme da DNS u Prnjavoru dođe među vodeće stranke - rekao je Pavić i naglasio da je ovoj opštini potrebna nova snaga koja će dati zdrav podsticaj za razvoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana