Stević: U Loparama očekujemo istorijski rezultat SP-a

GS
Stević: U Loparama očekujemo istorijski rezultat SP-a

LOPARE - Potpredsjednik Socijalističke partije (SP) Dalibor Stević rekao je da ova stranka u Loparama ima kontinuitet i stabilnost u radu, te izrazio očekivanje da će SP nakon lokalnih izbora biti dio vlasti u ovoj opštini.

Stević, koji je u Loparama prisustvovao predstavljanju odborničkih kandidata ove stranke, rekao je da ova stranka očekuje tri odbornička mandata i da bude značajan faktor prilikom formiranja vlasti u Loparama.

– Više od pola ljudi sa liste su novi, najvećim dijelom omladinci koji su spremni da se bore za ekonomski jake i prosperitetne Lopare. Socijalisti u Loparama svaki izborni ciklus bilježe sve veći broj glasova, što jasno pokazuje opredijeljenost ovog odbora da u fokus svoje politike postavi običnog čovjeka i na predstojećim izborima postigne istorijski rezultat – rekao je Stević.

On je pozvao građane da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera i da čuvaju zdravlje.

Nosilac liste SP-a u Loparama Cvjetko Tomić izrazio je očekivanje da će nakon izbora socijalisti u ovoj opštini imati tri odbornička mandata, ističući da je na listi 70 odsto mladih koji su visokoobrazovani.

– Otkako postojimo, mi smo parlamentarna stranka u Loparama, bili smo i pozicija i opozicija, i naš rad se kvalifikuje kao korektan za dobrobit stanovnika našeg kraja – poručio je Tomić.

On je podsjetio da je SP u prethodnom mandatu bila opoziciona stranka, ali i da je bila jedna vrsta spone između lokalne i republičke vlasti.

– Inicirali smo projekte u majevički kraj preko naših ministara u Vladi Republike Srpske i to građani vide – rekao je Tomić.

On je izrazio uvjerenje da će, nakon ovih izbora, SP biti dio lokalne vlasti.

– Svih 25 kandidata na listi naše stranke su iz Lopara. Želimo da ostanemo u svojoj opštini, da gradimo bolje uslove za život svih i zato će nam građani dati podršku – poručio je Tomić.

Članovima odbora u Loparava večeras se putem telefona obratio i predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić, koji se nalazi u kućnoj izolciji nakon što mu je potvrđena zaraza virusom korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana