Stevandić: Ujedinjena Srpska će edukativno djelovati tokom kampanje

Srna
Stevandić: Ujedinjena Srpska će edukativno djelovati tokom kampanje

BANjALUKA - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je danas u Banjaluci da će ta stranka usljed usložnjavanja epidemiološke situacije u Republici Srpskoj prilagoditi svoju kampanju u smislu edukativnog djelovanja prema građanima kada je riječ o virusu korona.

Stevandić je na konferenciji za novinare Ujedinjene Srpske rekao da su se odlučili da u kampanji pomognu građanima i na planu dezinfekcije, kao i dijeljenjem materijala važnih za prepoznavanje simptoma virusa, poštovanje odgovarajućih mjera i slično.

- Cilj je da smanjimo širenje panike i ponašamo se svi odgovorno - naglasio je Stevandić i dodao da će ova stranka ostati u kontaktu sa građanima i povećati onlajn kampanju.

On je naveo da će Ujedinjena Srpska zadržati stranačke štandove na gradskim i opštinskim trgovima na kojima će građanima dijeliti edukativne i stranačke materijale.

- Međutim, smanjićemo broj rekvizita u kampanji, poput upaljača, olovaka i slično, a novac ćemo uložiti za pomoć građanima u dezinfekcionim sredstvima i u smislu edukativnog materijala da bismo ih pripremili da što bolje prođu kroz pandemiju, te da pokažemo da u ovih sedam dana možda možemo bitno da smanjimo prenošenje virusa poštujući mjere i smanjujući broj ljudi na skupovima - rekao je Stevandić.

On je najavio da će to sutra biti demonstrirano u Srpcu kada će građanima biti dijeljen i edukativni letak u vezi sa kovid pacijentima.

Stevandić je istakao da su starije osobe u Srpskoj najmanje zaražene virusom jer su najdisciplinovanija populacija na koju se svi trebaju ugledati s ciljem smanjenja zaraze.

Konferenciji su prisustvovali potpredsjednici Ujedinjene Srpske Milan Petković i Marinko Dragišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana