Stevandić: Očekuje se jedan poslanički mandat u izbornoj jedinici devet

Srna
Stevandić: Očekuje se jedan poslanički mandat u izbornoj jedinici devet

TREBINjE - Predsjednik Ujedinjene Srpke Nenad Stevandić rekao je u Trebinju da bi Ujedinjena Srpska trebalo da u Izbornoj jedinici devet osvoji jedan poslanički mandat, a rješenja koja je ova stranka ponudila u ekonomskom, drušvenom i privrednom polju su prepoznali građani.

On je novinarima prije centralne tribine u tom gradu rekao da se nada da će preostati i više glasova za kompenzacione mandate u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH.

“U ovom momentu mi iz sedam izbornih jedinica imamo obezbijeđeno oko sedam direktnih mandata, u dvije izborne jedinice od tih sedam dva. Rješenja koja smo ponudili u ekonomskom, društvenom i privrednom polju prepoznata su od građana, ali mi smatramo da uvijek možemo bolje”, naveo je Stevandić, koji je nosilac kandidatske liste Ujedinjenjene Srpske za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice tri.

Kandidat Ujedinjene Srpske za Parlamentarnu skupštinu BiH u Izbornoj jedinici tri Mijat Šarović rekao je novinarima da je ova stranka kohezioni faktor u Srpskoj.

“Smatramo da je svaki građanin Republike Srpske značajan i borimo se za svakog građanina i za cijelu Srpsku”, rekao je Šarović.

Nosilac liste Ujedinjene Srpske za Narodnu skupštinu Republike u Izbornoj jedinici devet Milan Kovač rekao je novinarima da se u ovoj stranci ubrzano radi na pripremi novih zakonskih rješenja kako bi se uredile određene oblasti društva.

“Analizirali smo i pripremili Nacrt zakona o zabrani raspolaganja državnim kapitalom u javnim preduzećima koja su od strateškog interesa za razvoj Republike Srpske jer vjerujemo da ćemo na taj način najbolje zaštiti naše resurse i obezbijediti takve uslove da se ravnomjerno razvijaju svi krajevi u Republici Srpskoj”, rekao je Kovač.

Na tribini Ujedinjene Srpske u Trebinju večeras su predstavljeni kandidati ove stranke za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana