Stevandić: Ćosić najbolji kandidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva

Srna
Stevandić: Ćosić najbolji kandidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednici Gradskog odbora SNSD-a Ljubiša Ćosić i Regionalnog odbora Ujedinjene Srpske Zoran Trapara potpisali su danas sporazum o podršci kandidatu SNSD-a za gradonačelnika Istočnog Sarajeva, u prisustvu predsjednika Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića.

Stevandić je rekao da se kandidat SNSD-a za gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić pokazao kao čestit čovjek, čovjek od riječi i najbolje rješenje za grad Istočno Sarajevo.

- Ćosić je jedina prava mjera u ovom momentu i kao takav može da stane na čelo ovog grada, koji je kolijevka Republike Srpske - rekao je Stevandić novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je istakao da je Ćosić pravi kandidat za gradonačelnika, jer je realizovao niz projekata, neki su u realizaciji ili će biti realizovani, te da ima dobru saradnju sa Vladom Republike Srpske, ali i "tvrd" odnos prema Sarajevu.

Prema riječima Stevandića, Ujedinjena Srpska je zadovoljna Ćosićevim stavovima, odnosima prema ovoj stranci, te prema cijeloj Republici Srpskoj.

- Sigurni smo da će zbog svega ovoga Ćosić biti naš zajednički gradonačelnik Istočnog Sarajeva i bićemo ponosni na to. Radićemo zajedno da poboljšamo uslove i za stanovnike, a i da grad dobije svoje prave konture - naglasio je Stevandić.

On je rekao da će Ujedinjena Srpska podržati kandidate SNSD-a za načelnike opština Istočna Ilidža i Rogatica, te dodao da je u toku dogovor vezan za potpisivanje sporazuma za podršku kandidatu SNSD-a za načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo.

Ćosić je zahvalio Ujedinjenoj Srpskoj i njenom rukovodstvu za podršku koju mu pružaju kao kandidatu za gradonačelnika, te istakao da ih neće iznevjeriti i da će opravdati ovo povjerenje.

- Ujedinjena Srpska i SNSD su čvrsti koalicioni partneri, kada je riječ o interesima Republike Srpske na nivou BiH, ali i kada su u pitanju interesi Srpske u Narodnoj skupštini i Vladi Srpske - istakao je Ćosić.

On je izrazio zadovoljstvo što će zajedno sa Ujedinjenom Srpskom imati priliku da vodi grad Istočno Sarajevo, te dodao da će time pokazati kako se štiti i vodi jedan od najbitnijih gradova u Republici Srpskoj.

- Istočno Sarajevo je, pored Banjaluke, naša matica, jedan od najznačajnijih i najbitnijih gradova u Republici Srpskoj, tako da imamo obavezu da zajedno, kako SNSD i Ujedinjena Srpska, tako i svi ostali dobronamjerni ljudi, razvijamo ovaj grad u svakom smislu - istakao je Ćosić.

On je podsjetio da je Istočno Sarajevo jedini grad u Republici Srpskoj koji čini šest opština, što nameće ozbiljno djelovanje, te izrazio da je ubijeđen u izbornu pobjedu, nakon koje, kako je rekao, načelnike SNSD-a čeka teži dio posla, a to je da se opravda dobijena podrška stanovnika grada.

Trapara je rekao da Ujedinjena Srpska daje podršku Ćosiću za gradonačelnika Istočnog Sarajeva, jer je riječ o tradicionalnom koalicionom partneru ove stranke, ali i zato što je on od Istočnog Novog Sarajeva napravio jednu od najboljih opština u Republici Srpskoj.

- Nadam se da ćemo zajedno naredne četiri godine, kao gradonačelnik i dio skupštinske većine, nastaviti saradnju u gradu Istočno Sarajevo i od njega napraviti jedan od najboljih gradova u Republici Srpskoj - istakao je Trapara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana