Srpska sto odsto, BiH pod upitnikom

Snežana Tasić
Srpska sto odsto, BiH pod upitnikom

PRIJEDOR - SNSD je bio i biće na braniku Republike Srpske, a to nije lako. Naš odgovor na sve napade na ukidanje Republike Srpske je jasan: "Srpska zauvijek!". Zahvaljujući SNSD-u danas imamo stoodstotnu Republiku Srpsku, a BiH je pod upitnikom.

Rekao je ovo kandidat SNSD-a za predsjednika RS Milorad Dodik u nedjelju uveče na predizbornoj tribini SNSD-a na Centralnom gradskom trgu u Prijedoru pred više od 7.000 stanovnika.

- Potrebna mi je podrška naroda da bi u Vašingtonu i Briselu mogao reći da nećemo da mijenjamo Ustav. Nikada neću dozvoliti da nemamo pravo na svoju nacionalnu politiku i da nemamo pravo na RS kao državotvorni entitet, a da drugi imaju sasvim legitimnu nacionalnu politiku koja se najčešće ogleda u tome da treba ukinuti RS - naglasio je Dodik.

Dodik je Bošnjacima i Hrvatima poručio da su svi koji poštuju Republiku Srpsku dobrodošli, a oni koji je ne poštuju, nemaju šta da traže ovdje, dodavši da politika iz Sarajeva ne vodi dobrom.

- Politika SNSD-a je odgovorna politika, politika mira i stabilnosti - rekao je Dodik.

On je naglasio da je ponosan na ono što je urađeno u posljednje četiri godine i na oko 45 miliona KM uloženih u Prijedoru, a koji, kako je rekao, neki negiraju.

- Mi smo dobili 1,5 milijardi KM od prodaje dva preduzeća, Telekoma Republike Srpske i Rafinerije, a SDS i PDP su prodali 560 preduzeća za 20 miliona KM, koje su potrošili za administraciju tadašnje Direkcije za privatizaciju - rekao je Dodik.

Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je da Prijedor zaslužuje pažnju svih u Republici Srpskoj.

- Ubijeđen sam da imamo vašu veću podršku nego 2006. godine. Republici Srpskoj treba jedinstvo i vlast koja sluša svoj narod, a to je SNSD sa Dodikom na čelu - dodao je Radmanović.

Radmanović je rekao da će i ubuduće braniti interese RS u Sarajevu, za razliku od onih koji su, kako je naglasio, dali dejtonska ovlašćenja RS, a danas ponovo nude svoju kandidaturu. On je poručio da će RS biti ravnopravan entitet ili BiH neće biti, te da OHR mora otići iz BiH kako bi ona krenula ka evropskim integracijama.
Nosilac liste SNSD-a za Parlament BiH iz izborne jedinice jedan Nikola Špirić rekao je da SNSD nema opoziciju.

- Naša opozicija je jedino svjetska ekonomska kriza, a vas pozivamo da trećeg oktobra, snažno, srpski, glasate za SNSD i Srpsku zauvijek - poručio je Špirić i dodao da kandidat koalicije "Zajedno za Srpsku" za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić nema šanse kod srpskog naroda na predstojećim izborima.

Laktaši

Milorad Dodik je u nedjelju uveče na tribini u Laktašima rekao da je u proteklom periodu u Laktaše uloženo 100 miliona KM i dodao da je cilj da Laktaši budu opština sa najviše malih i srednjih preduzeća.

- Sve države svijeta se bore za jako političko vođstvo i vaš glas mora biti koncentrisan za SNSD. Mi znamo svoj put - poručio je Dodik.

Nosilac liste SNSD-a za NSRS iz izborne jedinice dva Igor Radojičić rekao je da Laktašanima ne treba pričati o SNSD-u, ali da ipak treba podsjetiti na mnoge političke i ekonomske bitke dobijene u protekle četiri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana