Srđan Todorović, kandidat SP-a za gradonačelnika Doboja: Vratićemo život u Doboj

Darko Momić
Srđan Todorović, kandidat SP-a za gradonačelnika Doboja: Vratićemo život u Doboj

Prije svega, očekujem da se izbori održe u povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, da se svi građani ponašaju u skladu sa preporukama i zaštite svoje zdravlje i da izborni dan protekne mirno, kaže kandidat SP-a za gradonačelnika Doboja Srđan Todorović.

- Već sada je izvjesno da će “čista lista dobojskih socijalista” obezbijediti poziciju da se bez nas neće moći formirati vlast. A što se izbora za gradonačelnika tiče, rezultate ću saopštiti 15. novembra, nešto poslije 22 časa. Očekujem pobjedu, pobjedu za sve Dobojlije - kaže Todorović.

GLAS: Na čemu temeljite optimizam?

TODOROVIĆ: Građani Doboja su se uvjerili da ova vlast jednostavno nije sposobna da riješi nagomilane probleme. Građani Doboja pokazuju da žele da Doboj bude grad srećnih i zadovoljnih ljudi. Dobojlije se oslobađaju straha i ucjena i uviđaju da su u Doboju više od 20 godina na vlasti isti ljudi, kojima opšte dobro i javni interes nisu prioritet.

GLAS: Šta je okosnica Vaše kampanje?

TODOROVIĆ: Gdje sam god otišao, jasno sam rekao da nisam došao po bilo čiji glas, već da svaki glas čujem. Želim da Doboj živi i radi, da bude siguran grad, a sigurnost znači posao, stan, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu i sigurne penzije.

GLAS: Zašto da građani glasaju za Vas, a ne za nekog drugog?

TODOROVIĆ: Zato što nudim konkretne i konkurentne projekte. Ne tražim krivce za sadašnje stanje, jer se oni znaju, već nudim rješenje. Doboj se mora izvući iz kreditnog ropstva i uticaja otuđenih centara moći. Vratićemo život, u punom smislu te riječi, u Doboj.

GLAS: Koji su prvi potezi koje ćete povući ako dobijete podršku?

TODOROVIĆ: Prvo, zaustaviti dalja kreditna zaduživanja. Drugo, direktna komunikacija sa međunarodnim investitorima za dobijanje grantova za realizaciju poslovnih zona u funkciji koridora 5C, kako bismo obezbijedili otvaranje novih kapaciteta koji će zaposliti Dobojlije i omogućiti opstanak i ostanak u Doboju. Dalje, izmjestiti regionalnu deponiju na mjesto koje neće ugrožavati život i zdravlje građana, izgraditi spomenik borcima i civilnim žrtvama rata u gradskom parku...

Rezultati

GLAS: Čime garantujete da ćete ispuniti obećanja?

TODOROVIĆ: U politici su samo rezultati garancija, a dosadašnji rad i djelovanje Socijalističke partije i moje lično, pokazali su da smo uvijek podržavali sve što je dobro za Doboj. Nama je Doboj iznad svega. Mi Doboju želimo da vratimo sjaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana