Srbija uz svoje prijatelje Milorada Dodika i SNSD

Goran Maunaga
Srbija uz svoje prijatelje Milorada Dodika i SNSD

DOBOJ - Došao sam u Doboj da podržim svoje prijatelje koji najbolje vode Republiku Srpsku. Ovde sam da podržim Mileta, Nebojšu, Špirića i sve ostale kandidate SNSD-a kao i celi SNSD.

Rekao je to u srijedu uveče na predizbornom skupu SNSD-a u Doboju predsjednik Srbije Boris Tadić, pozdravljen burnim ovacijama oko 10.000 prisutnih.

- Došao sam ovde u Doboj da ne govorim glasom, nego srcem za moje prijatelje iz SNSD-a. Nisam želeo da odustanem od govora iako su brojna putovanja ostavila traga na mojim glasnicama - rekao je Tadić vidno promukao.

Istakao je da zajedno sa Miloradom Dodikom godinama povezuje Republiku Srpsku i Srbiju.

- Mi gradimo mostove, škole, mi gradimo jedinstvo i radimo na tome da građani Republike Srpske budu ravnopravni građani Srbije - istakao je Tadić.

Naglasio je da RS i Srbija već godinama zajedno investiraju u privredu, povezuju ekonomiju, grade mostove i škole.

- Građani RS imaju isti status kao građani Srbije kada dođu na školovanje ili lečenje u Beograd i Srbiju - kazao je Tadić.

On je na kraju poželio pobjedu svim kandidatima SNSD-a na izborima u nedjelju.

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je SNSD partija mira, tolerancije i izvornog Dejtonskog sporazuma, a ne nikakvog duha Dejtona.

- Afirmisali smo borbu za srpski nacionalni interes i Republici Srpskoj vratili njeno izgubljeno dostojanstvo. Večeras smo ovdje sa vama da napravimo dogovor o političkoj saradnji. Doboj je strateško mjesto Republike Srpske i SNSD će razvijati ovaj grad i činiti život njenih građana boljim i ljepšim - rekao je Dodik.

On je istakao da je politički program SNSD-a u budućem periodu "Republika Srpska zauvijek, a BiH dok mora".

- Naš program je borba za ekonomski razvoj i socijalnu ravnopravnost RS, borba protiv kriminala i zalaganje za sigurnost svih građana RS. SNSD je Srpsku napravio samoodrživom, SNSD vodi "ratničku" politiku, ali za Republiku Srpsku u kojoj su svi narodi koji je poštuju dobrodošli - naglasio je Dodik.

Odgovorno tvrdim da smo na pravom putu jačanja Srpske. Vaše jedino oružje danas u njenoj odbrani je glas za SNSD. Mi volimo Srbiju, razvijaćemo specijalne i paralelne veze sa njom, graditi mostove, škole, pruge i navijati za Srbiju - istakao je Dodik.

Dodao je da je Srbija pokazala političku i socijalnu odgovornost prema RS kupovinom "Telekoma Srpske", a da je RS Srbiji poklonila i poklanja ljubav.

- Da nije bilo te akvizicije i da nije bilo tog novca, RS bi teško izdržala političke pritiske. Suočila bi se sa raznim vrstama nestabilnosti, socijalnih, pa i političkih - naglasio je Dodik. Objasnio je i da specijalne veze između Srbije i RS znače izgrađene mostove i škole u RS.

Dodik je zahvalio Tadiću na podršci, a okupljenim građanima na povjerenju koje su ukazali SNSD-u.

Naglasio je da lokalne vlasti u Doboju ne predstavljaju građane ovog grada onako kako oni zaslužuju, ali da će Vlada RS, i pored toga, učiniti sve da Doboj bude ravnopravan sa ostalim gradovima u RS.

Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović rekao je da je zadovoljstvo doći u Doboj na ovakav skup koji može da napravi samo SNSD.

- Doboj je ponovo na prvoj liniji odbrane RS.
Srpska je državotvorni entitet u BiH, a tako mora i ostati. Treba nam Doboj da podrži one koji znaju da čuvaju i razvijaju RS, a vi ste prepoznali da je to SNSD - kazao je Radmanović.

Nosilac liste SNSD-a za Parlament BiH za izbornu jedinicu jedan Nikola Špirić istakao je da ne sumnja u glas građana Doboja za SNSD, za najbolji tim koji je faktor razvoja i stabilnosti Republike Srpske.

- Trećeg oktobra pobjeđuje politika SNSD-a i Milorada Dodika koju ste vi prepoznali, a ne politika opozicije koja se vodi u stranim ambasadama. Mi imamo viziju razvoja RS i znamo da odbranimo nacionalne interese našeg naroda - poručio je Špirić.

Na predizbornom skupu, koji je počeo himnama Srbije "Bože pravde" i Republike Srpske "Moja Republika" predstavili su se kandidati SNSD-a za najviše funkcije na predstojećim izborima.

Objedinjavanje

Nosilac liste SNSD-a za Parlament BiH za izbornu jedinicu dva Milorad Živković rekao je da samo veliki SNSD može da objedini cijeli Doboj, kao i cijelu RS.

- Srpska je obojena crvenom bojom, a jedan od rijetkih gradova koji to nije je Doboj. Zato, 3. oktobra ispravite grešku i glasajte za SNSD i Milorada Dodika - poručio je Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana