Srbi stradalnici u Sarajevu i poslije rata

Ž. D. - R. J.
Srbi stradalnici u Sarajevu i poslije rata

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina će biti ravnopravna zajednica sva tri konstitutivna naroda ili je neće biti, rekao je juče na tribini pod nazivom "Dejton zauvijek" u Sarajevu lider SNSD-a i kandidat za predsjednika RS Milorad Dodik.

On je konstatovao da se već 15 godina poslije Dejtona devastira srpski nacionalni interes u Sarajevu i da su Srbi stradalnici u Sarajevu i poslije rata.

- Srbi su spremni da grade BiH, ali neće dozvoliti devastiranje. Nisam protiv BiH ali samo izvorno dejtonski uređene - rekao je Dodik i dodao da je jačanje institucionalnih i političkih kapaciteta RS, uz njenu teritorijalnu neupitnost, dovoljna garancija za bolji status Srba u Federaciji BiH.

On je kazao da je politika SDP-a licemjerna i nije zaštitila nijedan nacionalni interes Srba u Sarajevu.

- Sa SDP-om nećemo u vlast jer oni već 15 godina varaju Srbe u FBiH - kazao je Dodik.

Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je u srijedu uveče na tribini SNSD-a u Ugljeviku da je siguran da će SNSD na ovim izborima dobiti još veću podršku nego do sada.

Prema njegovim riječima, ispunjeno je obećanje da nijedno ovlašćenje RS ne pređe na nivo BiH.

Kandidat SNSD-a za Parlament BiH u Izbornoj jedinici jedan Nikola Špirić istakao je da je SNSD pokazao da je moguće voditi politiku, a da se nijedna nadležnost sa RS ne prenese na institucije vlasti BiH.

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu RS iz Izborne jedinice Banjaluka Igor Radojičić poručio je da ova stranka želi Srpsku koja je politički čvrsta i stabilna.

Tribine SNSD-a održane su i u Loparama i Osmacima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana