Srbi neće u Evropu po diktatu Sarajeva

S. D.
Srbi neće u Evropu po diktatu Sarajeva

MRKONjIĆ GRAD - Mi Srbi želimo biti dio Evrope. Međutim, ne želimo biti dio Evrope u koju će nas odvesti Bošnjaci iz Sarajeva onako kako to oni žele. BiH nije ono što je bila prije rata i to ne može biti nikada jer ne postoje društveni, politički i drugi uslovi da to bude, rekao je predsjednik SP Petar Đokić u ponedjeljak uveče na predizbornom skupu SP u Mrkonjić Gradu.

- BiH može da funkcioniše kao decentralizovana zemlja, u kojoj će Srpska imati trajnu stabilnost i sigurnost kao entitet, a sutra i nešto više od toga ako to bude potrebno - rekao je Đokić i dodao je SP sa svojim koalicionim partnerima zaustavila proces erozije RS i prenos nadležnosti, koji je bio obilježje prethodne politike.

Nosilac liste SP za NSRS iz izborne jedinice dva Saša Čudić izjavio je juče da se koalicija SP - PUP zalaže za sistemsko rješavanje pitanja nezaposlenosti u Srpskoj.

- Strateški centralni razvojni projekat je zasnovan na sistemskom i dugoročnom rješavanju pitanja nezaposlenosti i baziran je na cjelovitoj primjeni reformi na putu ka stvaranju socijalno pravednog društva u RS - rekao je Čudić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana