Socijalistička Partija: Zaštiti rijeku Vrbas

Srna
Socijalistička Partija: Zaštiti rijeku Vrbas

BANjALUKA - Kandidat Socijalističke partije (SP) za odbornika u Skupštini grada Banjaluka na lokalnim izborima Radenko Đurica rekao je da će grad u narednom periodu morati da radi na zaštiti životne sredine, te naglasio da bi trebalo izgraditi fabriku za preradu otpadnih voda s ciljem zaštite rijeke Vrbas.

“Ova fabrika bi akceptirala sve industrijske i komunalne vode koje bi se prerađivale i tako bismo zaštitili rijeku Vrbas, koji ulazi u Banjaluku druge klase, a iz nje izlazi četvrte klase. To pokazuje našu obavezu, stručnu moralnu i ljudsku, da zaštitimo ovu rijeku”, rekao je Đurica novinarima u Banjaluci.

Prema riječima kandidata SP-a za odbornika u banjalučkoj Skupštini Vladimira Blagojevića, Banjaluka ima priliku da sredstvima koja je obezbijedila Evropska komisija usvajanjem investicionog plana za zapadni Balkan u vrijednosti devet milijardi evra u narednih 10 godina ponudi kvalitetan projekat kojim bi bio riješen višedecenijski problem i jednom zauvijek očišćena rijeka Vrbas.

“Kao nacionalni predstavnik BiH za komunikacije u Evropskoj komisiji u radnom tijelu unutar Evropske mreže preduzetništva u tom smislu stojim na raspolaganju. Spreman sam da se angažujem i iskoristim sva poznanstva koja sam stekao u posljednje četiri godine kako bismo angažovali najveće stručnjake iz različitih zemalja Evrope da pomognu da na najkvalitetniji način apliciramo za sredstva i dobijemo projekat”, naveo je Blagojević.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana