SP u Čelincu: Hrabro za bolju Srpsku

G.S.
SP u Čelincu: Hrabro za bolju Srpsku

Čelinac - Karavan predizborne kampanje pod nazivom “Za bolju Srpsku” koju čine koalicioni partneri Socijalistička partija Petar Đokić, Narodni demokratski pokret i SNP zaustavio se u Čelincu u subotu 10.septembra u prepunoj dvorani Centra za kulturu na kojem su predstavljeni svi kandidati za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlament BiH u IJ3.

Organizator ovog događaja bio je Opštinski odbor Socijalističke partije u Čelincu koji tradicionalno predstavlja jako uporište socijalista dugi niz godina.

Na Tribini u Čelincu građanima su se obratili predsjednik OO Socijalističke partije Dejan Kurtinović koji je ujedno i kandidat za poslanika u narodnoj skupštini Republike Srpske u IJ 3, kao i ostali kandidati Velibor Stanić, Davor Strika i Jelena Kurtinović sa liste za PD PS BiH.

Kandidat za narodnog poslanika Dejan Kurtinović predstavio je građanima Čelinca viziju svoga budućeg rada u kojem je naglasio razvoj Čelinca u svim segmentima, naročito približavanje Gradu Banjaluka kao centru Republike Srpske sa namjerom da Čelinac u skorijoj budućnosti bude grad mladih i obrazovanih ljudi koji svoje zaposlenje i životne planove vezuju za ostanak u Republici Srpskoj. Briga o mladim ljudima je centralna poruka kojom se obratio Dejan Kurtinović.

Predsjednici SP Petar Đokić i NDP-a Dragan Čavić u svome obraćanju podvukli su značaj ovogodišnjih izbora u svjetlu permanentnih pritisaka koji dolaze od strane bošnjačkih partija iz Sarajeva i neophodnosti da se patriotske snage u Republici Srpskoj moraju udružiti na ovome putu, minimizirati lične sujete I snažno raditi na jačanju kapaciteta Republike Srpske u pogledu razvoja infrastrukture, energetskih kapaciteta uz veliku i svakodnevnu brigu o najugroženijim slojevima društva u Republici Srpskoj što i čini okosnicu Programa Socijalističke partije u Republici Srpskoj. Đokić je istakao da je zahvalan što građani prepoznaju zalaganja mlade generacije socijalista u Čelincu koja, uz podršku starijih kolega, ima hrabrosti i volje da radi na napretku i razvoju svoje lokalne zajednice.

Posebno je naglašena važnost izbora za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH gđe su svi učesnici pozvali građane Opštine Čelinac da podrže izbor Milorada Dodika i Željke Cvijanović.

Skupu u Čelincu prisustvovali su i potpredsjednik SP i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH u IJ 1 Davor Strika, kandidati za poslanike u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Jelena Kurtinović, Goran Bobar, Milan Torbica, kandidat NDP-a Zorka Andrić, kao i predsjednik NDP-a i kandidat na listi SP-NDP-SNP za poslanika u NS RS Dragan Čavić, te kandidati za poslanike u parlamentu Srpske Davor Šešić, Slavica Milikić, Blaško Kaurin, Miro Jurišić, Predrag Tešić, Tamara Sumonja Vuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana